Zo zend ik Cocu

Phillip Cocu. Misschien ken je hem wel. Succesvol oud-voetballer van onder andere PSV en het Nederlands elftal. Er is een lied wat we vroeger regelmatig in de kerk zongen die mij aan deze voetballer deed denken. Heb je enig idee welk lied?

Vrede zij u, vrede zij u
Gelijk Mij de Vader zond
Zo zend Ik Cocu

Haha, het lied ging natuurlijk niet echt over Cocu, maar is gebaseerd op Johannes 20:21. Dit zegt Jezus daar tegen zijn discipelen: "Ik wens jullie vrede toe! Net zoals de Vader Mij heeft gestuurd, stuur Ik ook jullie." 

Jezus stuurt ons dus naar de wereld op dezelfde manier als Hij werd gestuurd. Dan is de vraag natuurlijk: Hoe werd Jezus gestuurd?

(Een deel van) het antwoord op deze vraag vinden in het verhaal over de doop van Jezus. Jezus vraag zijn neef Johannes de doper om hem te dopen. Op het moment dat Hij weer uit het water komt, daalt er een duif op Hem neer en klinkt er een stem uit de Hemel die zegt: "Dit is mijn Zoon. Ik houd heel veel van Hem. Ik geniet van Hem."

Weet je wat het coole is? Deze prachtige woorden krijgt Jezus te horen voordat hij iets gepresteerd heeft. Pas na Zijn doop trekt Jezus het land door en predikt Hij het koninkrijk. Dus hoe werd Jezus gestuurd? Geliefd. Al voordat Hij iets gedaan had, was Hij geliefd door de Vader. 

En zo word jij dus ook gestuurd door Jezus. Nog voordat je iets presteert, zegt de Vader: "Dit is mijn zoon/dochter. Ik houd heel veel van hem/haar. Ik geniet van hem/haar." Je bent al geliefd, God is al blij met jou. Vol van die liefde mag je de wereld in gaan. Je bent niet pas geliefd wanneer je gaat. 

Je bent geliefd, en daarom ga je.

Nils van Asselt

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *