Zijn wij goed genoeg?

Woensdag lazen we dat God altijd al het verlangen heeft gehad om dichtbij ons te zijn. Door de zondeval is de relatie tussen God en de mens verstoord. Sindsdien is God begonnen met het herstellen van deze relatie. 

Het gevolg van de zondeval was de afstand tussen God en de mens. Deze afstand kwam er omdat God heilig is. Net zoals licht de duisternis verdrijft als je een lamp aandoet, zo kan er geen zonde zijn in Gods aanwezigheid. Wij, mensen, zijn dus simpelweg te zondig om naar God toe te gaan. Zijn we dan niet goed genoeg?

Het slechte nieuws is: ja. Het goede nieuws is dat God hier iets op bedacht, omdat Hij wel verlangde naar verbinding met ons. In het Bijbelboek Leviticus introduceerde God offers. Deze offers wasten de mensen weer schoon van hun zonden. Alle zonden kwamen op het offerlam terecht, Waardoor er bevrijding kwam van alle onreinheid. Na zo’n offer was een mens weer heilig en rein en konden ze wél in Gods aanwezigheid zijn! Hoe prachtig!

Toch moest het volk deze offers keer op keer opnieuw brengen en kwam er geen einde aan de onreinheid zelf. De offers waren nooit genoeg…

Opnieuw kwam God met een plan. Een Offerlam, voor eens en altijd geslacht. Het bloed van dit Lam zou al onze zonden bedekken. Dit Offerlam is Jezus. Hij is de dekmantel voor onze onreinheid. Door in Hem te geloven kunnen we altijd in Gods aanwezigheid zijn! (Zie Hebreeën 10:22)

Omdat Jezus onze dekmantel is wij dus wél goed, rein en heilig genoeg om bij God te komen! 

Wat je ook doet, wie je ook bent, je bent vrij om naar God te gaan! Niets kan jou daarvan weerhouden: geen zonde, geen schuld en geen schaamte. Door Jezus ligt jouw identiteit in het feit dat je een kind van God bent, en niet in wat je doet. 

Geloof jij dat je door Jezus vrij bent om elk moment bij God te komen? Leef vandaag met deze gedachte en laat je door niets weerhouden om naar Hem toe te gaan!

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *