Zijn bij Jezus

Vlak nadat de discipelen waren geroepen trokken ze een hele tijd met Jezus op en leerden van zijn onderwijs. Het is zo belangrijk dat wij dat ook doen, de aanwezigheid van Jezus opzoeken. Dat is namelijk de basis. Dat is waar je ontdekt wie je bent in Hem, wat je bestemming is en bovenal is dat een veilige plaats. Gods aanwezigheid is een plek waar je volledig jezelf kan zijn!

Verlang jij er ook naar om Jezus te ontmoeten?

Dan vraag je je misschien hoe je dat zou moeten doen. Jezus is toch naar de hemel gegaan, hoe kunnen we dan bij Hem komen? Vlak voordat Jezus naar de hemel ging zei Hij dat Hij een plaatsvervanger zou sturen: De Heilige Geest. (Zie Johannes 16:7) Door deze Heilige Geest kunnen we Jezus leren kennen en in Zijn aanwezigheid komen.

Vlak nadat de discipelen vervuld waren met de Heilige Geest, worden Petrus en Johannes gevangen genomen omdat er een man was genezen. Ze worden vrijgelaten op de voorwaarde dat ze niet meer over Jezus zullen spreken. 

En wat is het eerste wat ze doen nadat ze vrijgelaten zijn? Ze zoeken de aanwezigheid van God op. En dan begint het huis te schudden. Ze worden opnieuw vervuld met de Heilige Geest en ze vertellen mensen weer in alle vrijmoedigheid over Jezus. (Lees Handelingen 4:23-31)  

Dat is wat de aanwezigheid van Jezus met je doet! Het is een veilige plaats. Je ontdekt daar dat je jezelf mag zijn alle verwachtingen van anderen vallen van je schouders af. Zijn aanwezigheid brengt echte vrijheid.

Van nature ben ik een echte ‘people pleaser’. Wat anderen van mij verwachten vond ik (en vind ik nog wel eens) erg belangrijk. Maar elke keer wanneer ik de aanwezigheid van Jezus opzoek, ontdek ik dat ik daar gewoon mag zijn. Daar ontdek ik dat ik me niet druk hoef te maken over wat anderen van mij verwachten. Hoewel ik daar nog steeds in groei, merk ik nu al dat dit zoveel vrijheid brengt. 

De aanwezigheid van Jezus brengt dus echt vrijheid.

Hoe doe je dat nou, Zijn aanwezigheid opzoeken? Heel simpel! Vraag het Hem. Kies een moment van de dag, kies een stil plekje waar je niet zo snel wordt afgeleid. Begin dan gewoon met bidden en vraag Jezus om te komen met met Zijn aanwezigheid. Vraag hem of Hij je wil vullen met Zijn Heilige Geest. 

Als jij hier naar verlangt kan dit gebed je misschien helpen:

“Heer, dank U wel dat waar U bent vrijheid heerst! Ik verlang er naar U te ontmoeten. Wilt u mij vullen met uw Heilige Geest en wilt u komen met uw aanwezigheid? In de naam van Jezus! Amen.”