Worden als Jezus

Ik kan er eigenlijk nog steeds niet bij. God geeft het kostbaarste wat Hij heeft, Zijn Zoon. Om voor ons te sterven. En daardoor is de weg naar de Vader weer open. We zijn Gods kinderen geworden! Heb je er wel eens over nagedacht wat dat betekent? 

Hoe meer je met Jezus bezig bent, hoe meer je gaat ontdekken hoeveel Hij van je houdt en wat voor impact dat heeft op jouw leven. Zijn liefde voor jou is onvoorwaardelijk. 

Romeinen 8:14-17 zegt dat onze Geest uit roept: “Abba, Vader”. Hij heeft ons namelijk een geest van liefde gegeven, en niet van slavernij. En daardoor hoeven we niet meer bang te zijn. Dit is op zich ook wel logisch. Denk maar eens na. Het grootste, het sterkste en het machtigste wat je maar kan bedenken, mag jij je Vader noemen. En deze God houdt ook nog eens ontzettend veel van je. Dan maakt het toch niet meer uit wat andere mensen van je denken? Dan hoef je je niet meer te laten intimideren door angst!  

Hoe vaak doen wij dat niet toch? Hoewel we al vrij zijn, blijven we soms toch nog hangen in angst. Angst voor anderen, angst voor wat anderen wel of niet van je denken of angst voor wat dan ook.

Het was op de basisschool dat ik me vaak buitengesloten heb gevoeld. Jarenlang heb ik daar nog last van gehad. Ik had een angst ontwikkeld om alleen gelaten te worden. Ik probeerde er alles aan te doen om mensen bij me te houden en wanneer iemand ook maar enig interesse toonde in iemand anders dan in mij, raakte ik al in de paniek. 

Maar door intiem te zijn met God, door Hem op te zoeken en Zijn woord te lezen, heb ik ontdekt wie ik ben in Hem. Ik ben langzaam maar zeker op Hem gaan vertrouwen, want ik weet dat Hij me nooit alleen laat. Ik weet dat Zijn liefde voor mij onvoorwaardelijk is. Hij is alles wat ik nodig heb! Ik kan Hem vertrouwen, omdat ik Zijn kind ben. 

Jij mag Hem ook vertrouwen! Hij is je Vader en Hij heeft al overwonnen! Hij wil niets liever dan dat jij gaat leren dat je Zijn kind bent. Je mag je identiteit vinden in wie Hij zegt dat je bent! Zijn geliefde kind.

Bid je mee?

“Vader, dank U wel dat U mijn Vader bent en dank U wel dat U perfect bent! Wilt me helpen te beseffen en te ontdekken Hoe U naar mij kijkt? En helpen ontdekken dat ik U kan vertrouwen? Ik houd van U! Amen”