We houden van Hem om wie Hij is

In de vorige mail hebben we gekeken naar de vrouw die van Jezus hield voor wat Hij voor haar had gedaan. Vandaag wil ik met je kijken naar een ander deel van onze liefde voor Hem, wat hier veel mee te maken heeft.

Zoals ik al eerder noemde, is mijn zus verloofd. Haar liefde voor haar verloofde is gebaseerd op wie hij is. Dit is ook een belangrijk onderdeel van onze liefde voor Jezus. We houden niet alleen van Hem voor wat Hij voor ons doet, maar we houden ook van Hem om wie Hij is.

Het zou gek zijn als mijn zus alleen met haar verloofde wilde trouwen omdat hij bijvoorbeeld vaak voor haar zou koken of elke vrijdag met bloemen zou komen. Ze trouwt met hem omdat ze van hem als persoon houdt!

Ik denk dat ik in mijn leven soms ben gaan houden van de dingen die Jezus voor mij kon doen, en vergat Wie achter deze dingen zat. Ik ben misschien gaan houden van vergeving, de zekerheid van de Hemel of de fijne gevoelens tijdens aanbidding. 

Alleen ik wil van Hem houden voor wie Hij is als persoon! Ik wil niet enkel liefhebben omdat ik er zelf wat aan heb, want dat zou egoïstisch zijn. 1 Korinthe 13:5 benoemt juist een kerneigenschap van de liefde: "Zij zoekt niet haar eigen belang". Liefde is gefocust op de ander!  

Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Natuurlijk, ik hou van Hem omdat Hij geweldige dingen voor me doet. Maar, ik hou juist van Hem voor wie Hij is. Zijn karakter is waar ik verliefd op ben geworden. Als ik later ga trouwen hoop ik dat mijn vrouw van mij houd voor wie ik ben, niet alleen om voor wat ik voor haar kan betekenen.

De wereld is zo op zichzelf gericht, dat dit soms ook onze relaties doordrenkt. Soms kunnen we zelfs denken: "wat heb ik eraan?", als het gaat over geloven. Ik hoop dat onze liefde voor Jezus niet daarop gebaseerd is. We willen gewoon Hem, boven alles. 

In het liedje ‘Nothing Else’ wordt gezongen dat we niets anders willen dan Hem. Meer dan alles wat Hij kan doen, willen we gewoon Hem, en nothing else. Misschien kan je een paar minuten nemen om dit naar Hem uit te spreken. 

In de volgende mail kijken we met elkaar naar wie Jezus is!

Love you.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *