We gaan er weer voor

Het is alweer meer dan drie maanden geleden dat ik jullie de laatste e-mail stuurde. Mijn excuses hiervoor. Het is toch lastiger dan ik dacht om twee keer per week een tekst te schrijven waar mensen ook echt wat aan hebben.

En ja, drie maanden niks sturen voel wel een beetje als falen inderdaad. Ik heb ook met het idee gespeeld om te stoppen met In Vuur en Vlam. Het is te veel werk en ik heb te vaak weinig inspiratie. 

Maar ik heb me bedacht. Ik denk redelijk zeker te weten dat God had gezegd dat ik deze teksten moest gaan schrijven dit jaar. Dat is meer dan genoeg reden om door te gaan, of niet soms? 

Dus ik ga er weer voor. Ik ga het gewoon weer proberen. Ik ga mijn best doen om jullie twee keer per week iets te sturen wat jullie helpt om in de fik te staan voor Jezus. 

Misschien heb jij ook wel iets waar je mee wilt stoppen omdat het niet lukt. Je probeert al maanden om een Bijbelstudiegroepje te starten. Of je probeert je best te doen om op tijd te komen op je afspraken. Of misschien probeer je, net als ik, al weer een hele poos tijd met God prioriteit te maken in je leven. 

Zullen we er weer voor gaan? Zullen we samen goede dingen blijven doen? Zullen we "nooit stoppen om goed te doen"? Dat is ook de uitdaging die Paulus ons geeft in Galaten 6:9. Blijkbaar besefte Paulus zich dat we soms willen stoppen met goed doen. 

En waarom moeten we niet stoppen? Dat staat in de rest van het vers: "Want uiteindelijk zullen we daarvan de zegen oogsten." 

Blijf volhouden, stop niet met het doen van goede dingen. En uiteindelijk, uiteindelijk zullen we de zegen oogsten. 

If you don't quit, you win. 

Nils van Asselt

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *