Wat was jouw keerpunt?

Wat een leerzaam stuk, over de vuuroven. Wat voor les voor je eigen leven haal jij er nog meer uit? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Terug naar het verhaal.

Je zou zeggen dat Nebukadnezar nu zeker in alles God zal volgen.

Vorige week hadden we het over de droom van Nebukadnezar. Dit keer krijgt hij nog een droom. 

Je leest deze droom in Daniël 4:10-17.  

Nebukadnezar wist ondertussen dat Daniël God in zich had, waardoor hij dromen kon uitleggen. Na alle mogelijke droomuitleggers kwam Daniël weer voor de koning.

Daniël legde de droom uit, met de boodschap: plaats jezelf niet hoger dan God.

Twaalf maanden later ging het fout. Koning Nebukadnezar looft zichzelf over dat hij Babel heeft gebouwd door zijn eigen sterke macht en majesteit. Op dat zelfde moment spreekt God uit de hemel, en verandert de koning in een dier. Je leest dit verhaal in Daniël 4:29-33.  

Aan het einde van Daniël 4 komt Nebukadnezar na zeven jaar als 'dier' geleefd te hebben weer bij zinnen.. Hij beseft: alles wat God doet is goed en rechtvaardig. God kan trotse mensen weer nederig te maken.

In Daniël 5 lezen we dat de kleinzoon van Nebukadnezar, Beltsazar, niet leefde zoals God het wilde. Hij maakte geen keuzes die God goed vond, en dat liet God aan hem zien.  

Toen koning Beltsazar een feestmaal bereidde, liet de koning gouden en zilveren voorwerpen uit de tempel halen. Hier was God niet mee eens. Op het feest tekende God met een vinger op de muur. De koning schrok hier natuurlijk van. Daniël werd er na een poosje bij gehaald om het uit te leggen. Het bleek te zijn dat het koningschap van de koning werd beëindigd. De koning beloonde Daniël voor dat hij het uitlegde, maar met God deed hij niks. 

Die nacht werd Beltsazar gedood. Het was bizar, en ik weet niet zeker wat Gods doel hiermee was.

God gaf Nebukadnezar nog een kans om tot God te komen. Maar koning Beltsazar werd meteen gedood.

Maar één ding was duidelijk: God wilde in hun beide levens dat ze naar Hem toe zouden komen en Hem als hun God zouden aanroepen.

Wat was jouw keerpunt in je leven naar God toe? Hoe kwam jij erachter dat God de ware God is? Of ben je nog op zoek naar Hem?

Inge

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *