Waar woon jij?

Waar je woont heeft een grote invloed op je leven. Het bepaalt vaak naar welke school je gaat, welke mensen je leert kennen en dus ook welke kansen je krijgt in het leven. Ik las zelfs een onderzoek dat beweerde dat er een verband bestaat tussen de plek waar je woont en je gezondheid. 

Het is dus eigenlijk ook logisch dat mensen graag in een 'goede wijk' willen wonen. Als je namelijk in een wijk woont met goede scholen en voorzieningen, hebben jij (en je kinderen) meer kansen in het leven. 

De Bijbel spreekt over over 2 verschillende 'wijken' om te wonen. Om preciezer te zijn, over 2 koninkrijken. Het koninkrijk van de duisternis en het koninkrijk van God. Er had geen groter verschil kunnen zijn. 

Het koninkrijk van de duisternis zou je kunnen zien als de slechtste plek om te wonen, als de meest dramatische wijk ooit. In dit koninkrijk regeert zonde, zijn mensen eenzaam en alleen maar bezig met wat anderen van hen vinden. In dit koninkrijk is altijd te weinig van wat er nodig is en te veel van wat schade brengt.

Het koninkrijk van God is daarentegen de perfecte plek. Het is een koninkrijk vol van 'gerechtigheid, vrede en vreugde' (Zie Romeinen 14:17). Er is in dit koninkrijk geen oordeel, want mensen zijn vergeven. Mensen zijn niet eenzaam, maar voelen zich geliefd en gezien. In dit koninkrijk is meer dan genoeg. 

In welke wijk woon jij? Als je je leven bekijkt, in welk koninkrijk leef je dan? Misschien ervaar je wel dat je nog in de 'slechte wijk' woont. Dan heb ik goed nieuws voor je, je kunt verhuizen. 🙂 God heeft een verhuizing mogelijk gemaakt, zodat jij in Zijn Koninkrijk kunt gaan wonen. Over deze verhuizing gaan we het zondag hebben.

Nils van Asselt

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *