Alle ‘Vlammen’

Op deze pagina lees je alle e-mails van ‘in Vuur en Vlam terug’, klik op een afbeelding om de hele tekst te lezen. We hopen en bidden dat het jou zal inspireren!

Heb jij Jezus in de steek gelaten? 23 juni 2021 - Herken jij je in Petrus? Heb jij net als hem je voorgenomen om Jezus te volgen in alles, maar ben je bang geworden toen het moeilijk werd? Heb je Jezus verloochend toen het er op aankwam?
Sta op, in Jezus naam! 20 juni 2021 - Als jij dit leest en worstelt met zonde in je leven: Sta op, in Jezus’ naam! Laat je niet uit het veld staan als je valt. Blijf niet op de grond liggen. Jezus is gestorven zodat jij kunt opstaan!
Gods belachelijke plan 16 juni 2021 - Hoe vaak ik mijzelf ook afvraag waarom God juist míj uitkiest, ook al denk ik dat ik te zwak ben en ook al geloof ik stiekem dat Gods plan belachelijk is: ik wil gehoorzaam zijn aan de stem van God. Doe jij met me mee?
Dappere held? 13 juni 2021 - Blijf gehoorzaam, zoals Gideon gehoorzaam was. Ook al ben je bang, blijf dichtbij Gods hart en luister naar Zijn woorden. Je zult ontdekken dat je gaat winnen. Niet uit eigen kracht, maar omdat het God zelf is die met je is. Juist dáárom zul je de strijd winnen, dappere held!
Als ik Jezus was… 10 juni 2021 - Jezus was sterk genoeg om van het kruis te stappen, als Hij dat zou willen. Hij zou alle wonderen en tekenen kunnen doen die Hij maar wilde, om te laten zien dat Hij God was. Toch deed Hij dat niet.
God is goed. Altijd! 6 juni 2021 - Ik wil je bemoedigen. Wees niet bang. Hoe diep je dal ook is, Jezus is met je. Misschien ben je wanhopig en zie je geen uitkomst meer. Juist dan wil ik je uitnodigen om God te danken voor wat Hij wel gedaan heeft.
Ben jij blij vanwege je zwakheid? 2 juni 2021 - Je hoeft je bij God niet sterker voor te dan jij je voelt. Paulus verstopte zijn problemen ook niet. Hij was eerlijk en oprecht over de dingen waar hij mee worstelde. Hij durfde zijn zwakheid aan God te laten zien. En hierin mag je Paulus navolgen.
Ben jij David? 30 mei 2021 - Als wij ons leven aan Jezus geven, worden we deel van Zijn dood en van Zijn opstanding. Daardoor worden we ook deel van Zijn overwinning op het kwaad en mogen we daarin gaan leven. Door Zijn Geest komt de 'Zoon van David' zelf in jou wonen.
Jij hebt een God 26 mei 2021 - Als jij, samen met God, jouw reuzen verslaat moedigt dat de rest van de kerk aan om ook hun reuzen te verslaan. Als jij wint van angst in het donker, krijgen je vriendinnen hoop dat zij ook kunnen winnen.
Gezalfd en geliefd 23 mei 2021 - Wanneer je Gods vergeving leert kennen, regeert schuld niet meer in je leven. Wanneer je Gods liefde leert kennen, heeft onzekerheid niets meer te zeggen. Wanneer je ontdekt dat God genoeg is, ben je niet meer te verleiden. Als God je alles is, ben je niet meer bang.
Hoe durf je? 19 mei 2021 - De Bijbel noemt jou meer dan een overwinnaar, dus ga ook zo leven. De zonde, verslaving of schaamte waar jij tegen vecht, maakt geen eens kans tegen de God van de hemel en aarde. En omdat Hij zelf in jou woont, ga jij winnen. 
Hoe kennen mensen je? 16 mei 2021 - Als God bij je is gaan mensen dat merken. En dan is nu mijn vraag aan jou: Hoe wil jij dat mensen je kennen? Wat wil je dat zeggen? Hij/Zij is de beste student van de klas? Hij/Zij kan prachtig zingen? Het huis van hem/haar is altijd netjes?
Zalfje nodig? 12 mei 2021 - We hebben de zalving van de Heilige Geest nodig om te winnen in ons leven. Te winnen van leugens. Te winnen van ziekte. Te winnen van zonde. Dit kunnen we niet door onze eigen kracht of vaardigheden. Dit kan alleen door de kracht en zalving van Gods Heilige Geest. 
De minste? 9 mei 2021 - God kijkt niet naar de buitenkant, maar naar ons hart. God vindt het dus blijkbaar niet zo belangrijk of we aanzien hebben of sterk zijn. Hij ziet of ons hart op Hem is gericht.
Hoe lang treur je nog? 5 mei 2021 - "Hoe lang treur je nog?" Zo begint één van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Een verhaal van moed, een verhaal van overwinning en voor de meeste mensen ook vooral een verhaal van klein tegen groot.
Geloof jij het? 2 mei 2021 - Waar heb jij jouw huis op gebouwd? Leg jij je fundering van je leven op een rots, door te luisteren naar de woorden van Jezus en te doen wat Hij zegt? Of kies jij ervoor om wel te luisteren maar er vervolgens niks mee te doen?
Stap in geloof 28 april 2021 - Een stap in geloof zetten is misschien niet altijd de makkelijkste en de meest logische keuze, het zal er wel voor zorgen dat het wonder zichtbaar wordt in jouw leven. Als het volk Israël nooit een stap in de Jordaan had gezet dan was het water ook niet aan de kant gegaan.
Geloof = Vertrouwen? 25 april 2021 - Vandaag kijken we naar wat het betekent om in geloof te vertrouwen op God. In het leven van Jozua zien we hiervan een mooi voorbeeld. Jozua was een van de rechters van het volk Israël en de opvolger van Mozes.
Je geloof gebruiken 21 april 2021 - God wil graag dat mensen genezen, mensen hem leren kennen of vrij gezet worden van problemen. Als we bidden zoals God dat graag wil dan mogen we geloven dat we krijgen waarom we hebben gevraagd. 
Heb jij een klein of groot geloof? 18 april 2021 - Als we Gods woord lezen, overdenken en over het onderwerp bidden, dan bouwt dat geloof in ons hart en beginnen we God te geloven voor genezing of voor iets anders waar we geloof voor nodig hebben. Het woord wordt gezaaid in ons hart en zal gaan groeien. 
Hoe ontstaat geloof? 14 april 2021 - Waar komt geloof eigenlijk vandaan? En hoe kan het dat er wereldwijd zoveel mensen geloven? De Bijbel is er duidelijk over in Romeinen 10:17.
Wat is geloof? 11 april 2021 - De uitspraak: ‘Eerst zien, dan geloven’ heb je vast wel eens gehoord en misschien wel eens gebruikt. Het is menselijk dat we eerst alles met onze eigen ogen willen zien voordat we iets geloven.
Lijken op Jezus 10 februari 2021 - Wij kunnen nu weer op God lijken, omdat Hij door Zijn Heilige Geest in ons wilt komen wonen. Jezus heeft de weg vrij gemaakt, en wij kunnen weer met God wandelen zoals in het paradijs.
Van onherkenbaar naar herkenbaar! 7 februari 2021 - Net als Adam en Eva onherkenbaar waren nadat ze gezondigd hadden, zo werd Jezus onherkenbaar toen Hij al onze zonde droeg. Het is een geweldige ruil! Jezus werd onherkenbaar, zodat wij weer herkenbaar konden worden.
In Zijn Evenbeeld 3 februari 2021 - We zijn gemaakt om God te laten zien op deze wereld, daarom zijn we in Zijn evenbeeld gemaakt. Waarom zou je ooit nog onzeker zijn over jezelf? Toen God iets maakte wat het meest op Hem leek, maakte Hij jou.
Laat Zijn heerlijkheid zien 23 december 2020 - De Bijbel zegt in het Nieuwe Testament dat we daar niet bang voor moeten zijn en dat de glans op ons gezicht nog groter is dan bij Mozes. (Zie 2 Korinthe 3:7-8) Wij zijn bedoeld om Zijn glorie te dragen.  
Toon Uw heerlijkheid! 20 december 2020 - Het mooie is dat God ernaar verlangt dat mensen Zijn aangezicht zoeken, Hij wil altijd meer laten zien. Je ziet in dit verhaal dat God meer van zichzelf laat zien als Mozes dat aan Hem vraagt. 
Van aangezicht tot aangezicht 16 december 2020 - Jij bent een tempel van de Heilige Geest. Diezelfde glorie woont nu in jou en God wil elke dag tot jou spreken. Niet alleen tot een speciaal gezalfde priester of tot een bekende spreker. Hij wil tegen elk van zijn kinderen spreken.
Wil jij nieuw worden? 13 december 2020 - Net zoals de Israëlieten weer een hoopvolle toekomst tegemoet gingen nadat ze door de zee heengingen, gaan wij na de doop een fantastische toekomst tegemoet. God maakt ons namelijk helemaal nieuw.
Niet door woorden, maar door Zijn kracht! 9 december 2020 - Als God ons roept, geeft Hij ons ook de kracht om ons werk voor Hem te doen. Wij hebben een bovennatuurlijke God die ons bovennatuurlijk wil bekrachtigen en helpen.
Ben jij beschikbaar? 6 december 2020 - God kiest ervoor om ons als kwetsbare mensen te gebruiken om Zijn koninkrijk op deze aarde te brengen. God kiest mensen niet uit op hun kwaliteit, maar vooral op hun beschikbaarheid.
Waar moeten we God aanbidden? 2 december 2020 - Zondag hebben we gelezen over Mozes die een bijzondere ervaring had met God. Vandaag lezen we ook over een ontmoeting met God. De Samaritaanse vrouw ontmoet Jezus bij de put.
Een ontmoeting met God zet je leven op zijn kop! 29 november 2020 - Ik geloof dat een bovennatuurlijke ontmoeting met God er voor zorgt dat je leven op zijn kop wordt gezet. Heb jij wel eens zo’n ontmoeting met God gehad?
De hoogste tijd! 25 november 2020 - Het mooie is dat wij in Jezus voetsporen mogen treden. Wij mogen Zijn voorbeeld volgen en van Hem leren hoe wij ons leven mogen leven. Dat betekent dus dat wij hetzelfde mogen doen als Hem, en daar wil ik je graag bij helpen. 
Durf jij tijd vrij te maken? 22 november 2020 - Juist als jij jouw behoeften aan de kant zet kan God grote wonderen doen. Wie weet is dat moment dat jij er even geen zin of energie voor hebt wel het moment dat Jezus doorbreekt in het leven van die ander.
Wat is jouw doel? 18 november 2020 - Wij mogen van Jezus leren dat we soms ook nee mogen zeggen. Als we weten dat een afleiding ons van ons doel afhoudt dan mogen we ervoor bedanken. Hierdoor raken we niet op een zijspoor en blijven we gefocust op het plan van God voor ons leven. 
Met wie maak jij je keuzes? 15 november 2020 - Het leven bestaat uit het maken van keuzes. Je kiest wat voor kleren je aan doet vandaag, wat voor ontbijt je neemt of naar welke muziek je luistert onderweg naar school of het werk. Zonder dat we het doorhebben bestaat onze hele dag uit het maken van keuzes.
Een goed begin is het halve werk 11 november 2020 - Door alle gebeurtenissen van de dag kan het zomaar gebeuren dat je niet aan God denkt en hem soms helemaal vergeet. Het is goed als we een vast moment op de dag kiezen om te bidden en om God te zoeken.
Hoe besteed jij je tijd? 8 november 2020 - Tijd is misschien wel het meest kostbaarste bezit in ons leven. Op het moment dat we het besteden is het ook alweer weg. Elke dag maken we keuzes waar we onze tijd in investeren.
Durf jij het aan? 4 november 2020 - Als je tot de conclusie bent gekomen dat jij bereid bent alles te geven voor Jezus, als jij wil afrekenen met profeten van afgoden en droogte en graag Gods bovennatuurlijke geloof en kracht wil ontvangen, dan nodig ik je uit om daar vandaag echt voor te gaan bidden.
Heb jij kracht nodig? 1 november 2020 - God gaf Elia bovennatuurlijke kracht en uithoudingsvermogen, en dat wil Hij jou ook geven! Wanneer Gods vuur op jouw leven valt zul je de kracht ontvangen om door te gaan met het volgen van Jezus, ook als het soms lijkt dat dit niet je meer lukt.
Stortbuien uit de hemel 28 oktober 2020 - Als Gods vuur over jouw leven komt zal jij ook gevolgd worden door regen, net als Elia. Om jou heen zullen mensen Jezus leren kennen. Jij verandert en mensen gaan dat zien!
Bovennatuurlijk geloof! 25 oktober 2020 - Jouw omgeving zal meer van Jezus gaan zien, ook als je niet gelijk verandering merkt. Jouw hart zal meer op dat van Jezus gaan lijken, ook als je dit niet meteen voelt.
Geef God alle autoriteit! 21 oktober 2020 - Door te bidden voor vuur geef je God opnieuw de autoriteit over jouw leven. Alle profeten van Baäl zullen dan uit je leven verwijderd worden. Je hoeft dan niet meer naar ze te luisteren, want God zal dan altijd de nummer één in je leven zijn!
Gods vuur steekt geloof aan 18 oktober 2020 - Ik geloof dat als Gods vuur op jouw leven komt, iedereen om jou heen ook gaat zien dat God God is. Ik geloof dat wanneer jij bedolven wordt onder Gods vuur, jouw verlangens naar dingen die niet van God zijn helemaal weg zullen branden.
Je leven staat op het spel! 14 oktober 2020 - Jouw leven is bestemd om in vuur en vlam gezet te worden. Als jij in vuur en vlam staat voor Jezus zul je merken dat je enthousiaster wordt om over Hem te vertellen. Je zult liefdevoller worden naar de mensen om je heen (ook als je die mensen eerst erg irritant vond).
Geef je over! 11 oktober 2020 - Wat staat jou nog in de weg om God voor 100% te volgen? Schrijf het op en ga ervoor bidden. Ook kan je praktisch gaan kijken hoe je hier verandering in kunt brengen. Wat zou jij vanaf vandaag anders kunnen doen zodat je meer op Jezus gaat lijken?
Zonder Gods levende water wordt ons leven oppervlakkig 7 oktober 2020 - Het volk kende God niet en vereerde alleen afgoden. Zonder de bron van Levend Water in hun hart, die alleen God hen kon bieden, waren ze aangewezen op een oppervlakkig leven, waar liefde en goedheid geen vrucht konden schieten. 
Gods waarheid is sterker dan elke leugen! 4 oktober 2020 - We gaan vandaag beginnen met het volgen van een belangrijke gebeurtenis in het leven van Elia, waar hij alles wat hij had gaf voor God. Ik vind dit echt een prachtig verhaal: het heeft zoveel raakvlakken met ons eigen leven!
Ontvang de beloften als priester 30 september 2020 - God vraagt aan priesters om de hele dag door, ’s ochtends en ’s avonds, offers te brengen. Maar Hij belooft ook veel. Deze beloften gelden ook voor ons vandaag de dag. Als wij elke dag als priesters gaan leven, liggen er prachtige beloften voor ons klaar.
Breng verzoening als priester 27 september 2020 - Wij mogen als priesters mensen verzoenen met God. Hoe doen we dat? Simpelweg door mensen te vertellen over het goede nieuws, het Evangelie!
Nader tot God als een priester 23 september 2020 - Als priesters mogen wij tot God naderen en Hem ontmoeten. Dat hoeft niet meer in de tabernakel en zelfs niet per se in een kerk. Door de Heilige Geest die in ons woont zijn wij nu zélf de tabernakel geworden waar God woont.
Heb mensen lief als een priester 20 september 2020 - Wij zijn geroepen om als priesters van mensen te houden. Ons werk voor God en voor mensen moet voortkomen uit de liefde die we hebben voor God en voor anderen.
Draag mensen als een priester 16 september 2020 - Ik wil Jezus niet meer voor mezelf houden. Toen ik eenmaal ontdekte wie God is en hoe goed het goede nieuws is, riep dit bij mij maar één reactie op: dit moet iedereen horen!
Breng offers als een priester 13 september 2020 - Paulus roept ons ertoe op om als reactie op de genade, de liefde en de goedheid van God onszelf als offer aan God te geven (zie Romeinen 12:1-2). Dat klinkt misschien gek; jezelf offeren?
Wijd je toe als een priester 9 september 2020 - God wil niet alleen dat we vergeven zijn en dat we later naar de hemel gaan. Nee, Zijn doel is dat we nu al voor Hem gaan leven. Heiliging is dat we ons leven apart zetten en toewijden aan God om Hem te dienen.
Kleed je als een priester 6 september 2020 - In Efeziërs 4:24 lezen we dat we onze oude mens hebben ‘uitgetrokken’ en dat we Jezus hebben ‘aangetrokken’. God zelf heeft ons met Jezus bekleed.
Leven als christen is leven als Priester 2 september 2020 - Het besef dat ik een priester ben en dat ik daarom mag leven als priester helpt mij om te begrijpen wat het écht betekent om christen te zijn en om iedere dag als christen te leven. 
Red me dan 30 augustus 2020 - Het werd licht. Niet alleen omdat de zon opkwam na deze lange nacht, maar ook omdat ik eindelijk rustig werd. Ik zag een groen veld, vol met hoog gras. Het was zo mooi, dat het wel leek of ik droomde. Daar was Jezus, Hij pakte mijn hand.
Priester Junior 26 augustus 2020 - Een poos geleden raakte ik in gesprek met twee Marokkaanse, jonge kerels: Bilal en Mohammed. Ik kwam ze tegen in de sauna van de sportschool, waar ik wel vaker te vinden ben.
Ambassadeurs van Jezus 23 augustus 2020 - Jezus zegt dat er een feest in de Hemel is over elke zondaar die zich bekeert naar God de Vader. Doordat wij beschikbaar zijn voor God, worden wij deel van heel veel feest in de Hemel en geven we Hem eer die Hij verdient.
Hart vol compassie 19 augustus 2020 - Wanneer onze relatie met God zich verdiept en we vragen om meer liefde en compassie voor andere mensen, zal ons hart steeds meer gaan kloppen als Gods hart. En zo ga jij de mensen zien zoals Jezus de mensen ziet!
Woord en daad 16 augustus 2020 - Woorden en daden gaan altijd samen. Woorden zonder daden maken onze boodschap ongeloofwaardig. Daden zonder woorden zorgen ervoor dat mensen niet weten waarom we zo leven, Wie onze bron is.
Alle schepselen 12 augustus 2020 - Door mensen waar je al een relatie mee hebt over Jezus te vertellen, wordt jouw boodschap nog persoonlijker. Door de relatie die je hebt is er geen druk om iemand in één gesprek te moeten bekeren.
De beste evangelist 9 augustus 2020 - Wij zijn vanuit onszelf niet in staat om mensen naar Jezus te leiden. Daarom wil God ons daarin te hulp schieten. Hij wil met ons samenwerken. Hij wil zoals Paulus in 1 Korinthe 2 schrijft, onze woorden kracht geven.
Geroepen? 5 augustus 2020 - Als wij doen waar Jezus ons voor heeft gemaakt leven wij in onze volledige potentie. Hij weet wat goed voor ons is! Hij heeft ons als een licht gemaakt en wil onze levens gebruiken om die van anderen te redden en te veranderen. 
Goed nieuws 2 augustus 2020 - Jezus gaf Zijn leven zodat de zonde niet meer tussen ons en Hem in stond. Nu kunnen wij weer bij Hem zijn met een schoon geweten. De Bijbel zegt dat wij rechtvaardig zijn verklaard door ons geloof.
Hoe jij geliefd bent! 29 juli 2020 - Jezus gaf Zijn leven zodat de zonde niet meer tussen ons en Hem in stond. Nu kunnen wij weer bij Hem zijn met een schoon geweten. De Bijbel zegt dat wij rechtvaardig zijn verklaard door ons geloof.
Hoe jij hersteld bent! 26 juli 2020 - We hebben de mogelijkheid om het cadeau van onze redding aan te pakken en opnieuw te beginnen, alsof we nog nooit gezondigd hebben. We kunnen weer leven in liefde.
Hoe jij bedoeld bent! 22 juli 2020 - God heeft ook jou bedoeld om op Hem te lijken, om liefdevol te zijn. Hij heeft je bedoeld om steeds meer op Jezus te gaan lijken, zodat je Hem kan laten zien aan deze wereld.
Ge-na-de. Genade en vrede zij met u, Amen. 19 juli 2020 - God heeft de hemel en aarde bewogen zodat Hij weer in contact met jou kan komen, zodat wij weer bij Hem kunnen zijn. In Johannes 3:16 staat dat God Zijn eigen zoon gaf zodat wij het eeuwige leven konden krijgen.
Alles gaat om Hem! 15 juli 2020 - God heeft de hemel en aarde bewogen zodat Hij weer in contact met jou kan komen, zodat wij weer bij Hem kunnen zijn. In Johannes 3:16 staat dat God Zijn eigen zoon gaf zodat wij het eeuwige leven konden krijgen.
Meer kracht 12 juli 2020 - In de lijst van de gaven van de Geest in 1 Korinthe 12 staat in de Herziene Statenvertaling: "werkingen van krachten". Andere vertalingen vertalen dit als: "De gave om wonderen te doen". In het Grieks staat hier het woord 'Dunamis'.
De God die geneest 8 juli 2020 - God openbaart Zichzelf in Exodus 15:26 al als 'Jehova Rapha', dit betekent: 'De God die geneest'. Door het leven van Jezus wordt het nog veel duidelijker dat het Gods verlangen is dat wij zullen genezen van onze ziekten en pijn.
Geloof dat levens verandert 5 juli 2020 - De gave van geloof kan ons helpen als we in een hopeloze situatie zitten. Op zo'n moment verzekert God je ervan dat Jezus boven de situatie staat en dat alles goed komt. Ik bid dat jij dat ook mag gaan ervaren.
Wat komt wel van God? 1 juli 2020 - Ik geloof dat God ons allemaal de gave van 'onderscheiding van geesten' heeft gegeven. 'Het Boek' vertaalt dit iets duidelijker door te schrijven: "onderscheiden wat wel en wat niet van Gods Geest afkomstig is."
God kent iedereen! 28 juni 2020 - Woorden van kennis hebben soms wel wat weg van profetie, maar het is toch echt wat anders. Waar profetie soms wat vaag is, is een woord van kennis eigenlijk heel direct en duidelijk. 
Bovennatuurlijke wijsheid 24 juni 2020 - God wil ons Zijn wijsheid geven. Zijn wijsheid is onmisbaar in ons leven. Het was Gods wijsheid die Mozes hielp om het volk te leiden. Het was Gods wijsheid die ervoor zorgde dat David koos voor aanbidding.
Vertalen maar! 21 juni 2020 - Nadat we het de vorige keer hebben gehad over de gave van tongentaal, wil ik het vandaag hebben over een gave die daar heel veel mee te maken heeft. De gave van vertaling.
Tongentaal explained 17 juni 2020 - Voor mij was was tongentaal heel lang iets onbekends en iets raars. Toch was ik er altijd wel nieuwsgierig naar. Hoe werkt dat nou? En hoe is het nou om een taal te hebben die zo intiem tussen jou en God is? 
Profeteren kun je leren 14 juni 2020 - In 1 Korinthe 14:1 zegt Paulus dat we vooral moeten streven naar de gave van profetie. Dus we moeten naar alle gaven streven, maar naar profetie nog extra. We hebben allemaal het woord profeteren wel eens gehoord, denk ik.
De cadeau’s van de Geest 10 juni 2020 - Wil je een profetie ontvangen, ga luisteren. Wil je een genezing zien gebeuren, leg iemand de handen op. Wil je de gave van geloof krijgen, vraag erom. Ga er achteraan, met je hele hart. Stop niet tot je het hebt gekregen.
Jaag de liefde na 7 juni 2020 - We gaan samen bijzondere dingen ontdekken, bovennatuurlijke dingen zelfs. Ik hoop echt dat je gaat genieten van deze zoektocht. Maar al deze wonderen en deze gaven zijn nooit ons doel. Ons doel en onze motivatie zijn altijd de liefde.
Mijn eigen zoektocht 3 juni 2020 - Door de jaren heen heb ik steeds meer geleerd over de gaven van de Geest, en nog belangrijker, ik ben er steeds meer van gaan ervaren. Deze 'gaven van de Geest' worden beschreven in 1 Korinthe 12.
God houdt als een Vader van je! 31 mei 2020 - In een gezonde relatie tussen vader en kind is de liefde wederzijds. Ondanks dat ik zelf nog geen kinderen heb, durf ik wel te zeggen dat de liefde van de ouder naar het kind toe, tot groter en dieper is dan andersom.
Je ziel hoort erbij! 27 mei 2020 - Als kind van God wil je op Jezus lijken. Als kind van God hou je van Hem omdat hij eerst van jou hield. Lukt het jou om je gevoelens jouw relatie met God en de mensen om je heen te laten beïnvloeden?
Je bent een tempel 24 mei 2020 - Wij als mensen bestaan uit een geest, ziel en een lichaam. Met alle drie mogen we God dienen. Ons lichaam is het 'huis' waarin Gods Geest hier op aarde leeft. Doordat jij een kind van God bent, is jouw lichaam dus een tempel geworden.
Je was dood, maar nu leef je! 20 mei 2020 - Ik geloof dat het geheim hier in zit: probeer niet zelf de strijd te winnen, maar laat God winnen, door jou heen. Geef de Heilige Geest ruimte om je te leiden en in je aan de slag te gaan.
Wij zijn Gods erfgenamen 17 mei 2020 - God heeft het eeuwige leven nagelaten aan al Zijn kinderen. Normaal gaat een testament in werking als iemand is gestorven. God leeft, maar is wel al gestorven om het testament te kunnen laten gelden.
Blijf in Hem 13 mei 2020 - Ik daag je uit vandaag een (extra) moment met God te nemen. Plan tijd in om te groeien in je relatie met Hem, zonder afleiding van je telefoon of andere zaken. Dat hoeft niet te drastisch. Je kan beginnen met een kwartiertje per dag.
Wil jij het goede doen? 10 mei 2020 - Als je gaat geloven dat Jezus jouw zonde droeg omdat Hij zo ontiegelijk veel van je houdt, ga je je leven aan Hem overgeven. Ondanks dat het nog steeds een strijd kan zijn, is je houding tegenover zonde veranderd: je wilt ineens het goede doen.
Je bent een nieuwe schepping! 6 mei 2020 - Door onze nieuwe, geestelijke geboorte, sterft onze oude mens. Door het offer van Jezus kunnen wij het nieuwe, eeuwige leven ontvangen. Dat was altijd al Gods doel. Dat wij door ons geloof in Jezus opnieuw geboren zouden worden.
Een kind van God zijn 3 mei 2020 - Jezus kwam op aarde voor ons en liet ons Zijn heerlijkheid zien. God kwam naar Zijn schepping als een mens om te sterven én uit de dood op te staan. Niet iedereen neemt dit offer voor onze zonden aan.
Hoe worden we verliefd? 29 april 2020 - Jezus is onze eerste liefde. We moeten onze harten onderzoeken om te checken of we niet voor God werken zonder Hem lief te hebben! Dit deed de kerk in Efeze in Openbaring 2 wel, maar Jezus spoorde hen in liefde aan om zich te bekeren.
Wie is als Hij? 26 april 2020 - Jezus is om Wie het draait. He is everything! Hoe verliefder we op Hem worden, hoe minder ons het uitmaakt of we sommige dingen al een keer eerder hebben gehoord. We bewonderen Hem elke keer weer opnieuw!
Smikkelen van Jezus’ blijdschap 24 april 2020 - Jezus heeft de vreugde niet voor niets zo bevrijdend en aanstekelijk gemaakt. Jezus heeft genoeg glimlachen gezien, mensen die weer genazen, mensen die bevrijd werden en mensen die vrolijk werden als ze Jezus’ verhalen hoorden.
We houden van Hem om wie Hij is 22 april 2020 - De wereld is zo op zichzelf gericht, dat dit soms ook onze relaties doordrenkt. Soms kunnen we zelfs denken: "wat heb ik eraan?", als het gaat over geloven. Ik hoop dat onze liefde voor Jezus niet daarop gebaseerd is.
Tranen over Zijn voeten 19 april 2020 - De liefde van ons naar Jezus heeft alles te maken met onze dankbaarheid voor wat Hij voor ons heeft gedaan. De manier waarop Hij voor ons is gestorven is eindeloos bijzonder. Hij is enorm geduldig met ons.
Liefde = gehoorzaamheid 15 april 2020 - Onze liefde voor Jezus maakt dat we Hem volgen en gehoorzamen, ook al loopt iedereen weg. Ook al snappen we Zijn woorden niet, ook al begrijpen we niet waarom sommige dingen in ons leven gebeuren: we volgen Hem.
Hij is onze eerste liefde 12 april 2020 - Verliefd op Jezus: wil je dat niet nog veel meer zijn?! Ik wil je echt beloven dat de Heilige Geest dit in je wil bewerken. Het is één van de dingen die de Geest het liefste doet: doorverwijzen naar de Koning.