Verliefd op Jezus

Op wat spam na zal dit ongetwijfeld de raarste titel zijn in je inbox van de afgelopen week. Toch besluit ik deze serie zo te noemen: ‘Verliefd op Jezus’. En, dat ben ik ook. Ik ben serieus verliefd op Jezus. In deze serie wil ik je meenemen in hoe mijn hart zo op Hem gefocust is, wat de Bijbel erover zegt en hoe we dit praktisch maken in ons leven. 

Het woordje ‘verliefd’ is echter wel een beetje tricky. Ik bedoel er denk ik niet mee dat ik verliefd ben op Jezus zoals ik dat ook zal zijn op mijn toekomstige vrouw, maar dat kan ik pas met zekerheid zeggen als ik een relatie heb ;). Toch wil ik dit woord gebruiken om mijn gevoel voor Jezus te verwoorden.

Ik ben verliefd op Hem.

Hij is de reden waarom ik leef. Ik denk aan Hem in bijna ieder gesprek met ongelovigen, ben altijd met Hem bezig in de tram en praat liever over Zijn karakter dan dat ik FIFA speel met mijn vrienden. Hij heeft simpelweg mijn hart gestolen. 

Laatst werd ik voorgesteld bij voorgangers in mijn omgeving. Degene die mij introduceerde gebruikte lovende woorden. Ik merkte echter dat dat helemaal niet hoefde voor mij. Vertel gewoon dat ik totaal verliefd ben op Jezus, en dat ik alles wil doen om Hem te volgen. Dat is wie ik écht ben! 

In Mattheüs 22 vraagt een farizeeër aan Jezus wat het belangrijkste is van de wet. Jezus reageert in vers 37: ‘Hij antwoordde: ‘Heb de Here, uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand.’

In vers 39 zegt Hij dat dit gebod het fundament is van alles wat er in de wet en de profeten staat. Met de wet en de profeten bedoelt Hij simpelweg alles van het oude testament.

God liefhebben met je hart, ziel en verstand. God liefhebben met alles wat je hebt. God liefhebben als grootste gebod. Dit is de nummer één prioriteit van de gelovigen: Hem liefhebben. De rest is allemaal secundair! 

Van Hem houden is belangrijker dan mijn studie, vriendschappen of plezier. In mijn leven is het meest belangrijk dat ik elke dag van Hem houd, vandaag nog meer dan gisteren!

Let op: deze serie gaat je hart opereren. 

Ik nodig je uit vandaag nog de Vader te zoeken en je leven voor Hem neer te leggen. Benoem simpelweg kort dat je meer van Hem wil gaan houden. Hij gaat dat doen.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *