Trouwen met de Koning

Dat ik dit onderwerp niet zelf heb bedacht is inmiddels wel duidelijk. Jezus spreekt in de eerder genoemde teksten zo duidelijk over het belang van onze liefde voor Hem. Ook in de symboliek die de Bijbel gebruikt over de kerk en Jezus wordt onze liefdesrelatie met Hem goed weergegeven. 

De Bijbel noemt de kerk van Jezus ook wel de bruid. Met de kerk worden alle gelovigen op heel de aarde bedoeld. Jezus is de Bruidegom van de kerk. Er zal ooit een moment komen wanneer de bruid en Bruidegom gaan trouwen. Als Jezus terugkomt, zal de kerk met Hem één zijn!

De Bijbel geeft veel voorbeelden waar Jezus zichzelf de Bruidegom noemt. (Zie Lukas 5:33-35.) In Openbaring 22:17 staat dat de bruid samen met de Heilige Geest verlangt naar Jezus!

Natuurlijk is dit symbolisch, en dat komt goed uit: een witte trouwjurk staat me denk ik niet zo goed. Maar wat hiermee wordt gecommuniceerd is van onschatbare waarde.

Als Jezus terugkomt zal Hij Zijn bruid ontmoeten. Hij komt terug voor Zijn bruid! Dat betekent dat we niet allemaal theologen moeten zijn of minimaal 15 uur per week in een kerk-activiteit moeten investeren. Jezus zoekt geen militairen of hoogbegaafden: Hij zoekt mensen die van Hem houden!

Mijn eigen zus is sinds een aantal maanden verloofd. De manier hoe zij samen met haar verloofde nu toewerken naar hun bruiloft zet me veel aan het denken. Ook al ben ik single, ik ben eigenlijk verloofd. Sterker nog: het moment dat ik tot geloof kwam, vroeg Jezus mij eigenlijk ten huwelijk!

Bij een verloving hoort een ring. De officiële reden voor een verlovingsring is om aan te geven dat je bij een ander hoort, en er een trouwdag aankomt. Al zou mijn zus ooit vergeten dat ze verloofd is, ze weet het gelijk weer als ze de verlovingsring aan haar hand ziet.

De ring die Jezus ons heeft gegeven als Zijn bruid is niet iets wat je om je vinger doet, het is de Heilige Geest die in ons woont. We zijn doordrenkt van de Geest, die ons helemaal omvangt. De Heilige Geest laat aan heel de wereld zien dat ik verloofd ben, en bij Hem hoor.

De bruid van Jezus zijn betekent concreet dat wij van Hem houden, en dat Hij van ons houdt! Hij verlangt naar ons hart. Wij kunnen als bruid al onze liefde aan Hem geven, en verlangen naar het moment dat we met Hem gaan trouwen. Voor altijd één met onze Koning. 

Misschien kan je vandaag een moment nemen om je op Hem te focussen. Wellicht kan je zelfs iets van dit mailtje met Hem bespreken. Geef al je liefde aan Hem!

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *