This is our homecoming

Genade. Het heeft Jezus alle gekost, maar voor ons is het gratis. Dat is soms lastig te accepteren in de maatschappij waar wij in leven. Overal wordt wat van ons verwacht, alles heeft een prijs.

Veel dingen op het internet zijn natuurlijk gratis, maar dan betaal je met je gegevens. Ik heb deze wijze les een keer gehoord: 'Als je op internet ergens niet voor betaald, ben je zelf het product'.

Hoe anders is het met de genade van God. We krijgen het voor niks, we hoeven het alleen maar aan te pakken.

Jesaja 55 beschrijft het mooi. God zegt hier tegen het volk Israël: "Laat iedereen die dorst heeft, bij Mij water komen halen. En laat iedereen die geen geld heeft, bij Mij brood komen kopen, en eten. Kom, koop bij Mij zonder geld en zonder prijs wijn en melk. Waarom tellen jullie geld af voor iets wat geen brood is? Waarom betalen jullie veel voor iets wat niet helpt tegen de honger? Luister goed naar Mij, dán hebben jullie voedzaam eten. En dan zal jullie binnenste genieten van de overvloed."

Bij de Vader kan je gratis krijgen wat je nodig hebt. Je mag wonen in Zijn huis, en je betaalt geen huur. 

Zullen we er samen voor kiezen om onze liefde, onze vergeving en onze acceptatie bij God de Vader te zoeken? Er is meer dan genoeg, en het is helemaal gratis.

The Father is welcoming, this our Homecoming.

 

Nils van Asselt

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *