Stap in geloof

Er zit een groot verschil tussen iets zeggen en het daadwerkelijk ook doen. In actie komen om iets te gaan doen is vaak heel moeilijk, vooral als het iets is waar je tegenop ziet. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een presentatie moet geven voor al je klasgenoten over een onderwerp dat je helemaal niet interessant vindt. Ik vond dat vroeger echt vreselijk en kon daar echt tegenop zien! 

Vandaag lezen we over het volk Israël in Jozua 3. Ze staan op het punt om de Jordaan over te steken. God had aan Jozua de opdracht gegeven om hierin het volk voorop te gaan. Het was een enorme opdracht voor Jozua. Het volk Israël bestond uit 600.000 mannen, vrouwen en kinderen niet meegerekend. Ik kan me best voorstellen dat Jozua hier tegenop zag. Toch roept Jozua het volk bijeen en vertelt hen dat ze zich klaar moeten maken om door de Jordaan te trekken. Trouwens… ook dit was niet makkelijk: ‘De Jordaan stond de hele oogsttijd buiten zijn oevers’. De rivier was dus ook nog eens breder dan dat hij normaal was….  

Kortom, een groot volk, een brede rivier en een moeilijke opdracht. Genoeg redenen voor Jozua om niet in actie te komen. Toch zet Jozua een stap in geloof. En op dat moment gebeurt er iets moois: ‘Zodra de priesters bij de Jordaan waren gekomen en hun voeten door het water werden omspoeld, kwam het water tot stilstand en vormde het een dam’ God komt zijn beloften aan Jozua na en verricht een wonder zodat het volk droog en veilig naar de overkant kan. 

Een stap in geloof zetten is misschien niet altijd de makkelijkste en de meest logische keuze, het zal er wel voor zorgen dat het wonder zichtbaar wordt in jouw leven. Als het volk Israël nooit een stap in de Jordaan had gezet dan was het water ook niet aan de kant gegaan. Net zoals Jozua mogen we vertrouwen op God en in geloof uitstappen. Uitstappen vol verlangen dat God een wonder gaat doen in ons leven. Als we stappen zetten in geloof dan zal Jezus bij ons zijn. Dat kan zijn als je voor iemand gaat bidden voor genezing, hoopt op een financieel wonder, bij het kopen van een huis of tijdens het maken van een proefwerk. God zal altijd bij je zijn, tot aan het einde van je leven! 

Wouter

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *