Smikkelen van Jezus’ blijdschap

Wat een heerlijk werk heb ik toch. Baby’s die de slappe lach krijgen als ik kiekeboe speel en kinderen die de hele dag grapjes maken en niet tegen kietelen kunnen. Wat is het heerlijk om ze aan het lachen te maken en van ze te genieten. Kinderen laten hun emoties heerlijk gaan en het maakt ze niet uit wat de andere kinderen er van vinden of dat wij vinden dat ze echt even stil moeten zijn als ze in de slaapkamer liggen te zingen. Zucht.. Nu is de baby weer wakker. Maar het wordt snel vergeven als je het vrolijke gezichtje ziet, dat vrolijk zegt: "Inge, ik ben weer wakker!" Ja. Dat hoor ik.

De vreugde die ik bij de kinderen zie is zo puur. En ook erg aanstekelijk. Ik leerde mij vroeger zelf aan om op bepaalde momenten of bij een specifieke groep mij alleen te laten gaan in de vreugde. Ik heb namelijk vaak meegemaakt dat als er een grap is, dat iedereen hem in 1x snapt. Maar bij mij duurt het een paar minuten voor ik hem snap en daarna speelt hij ook nog eens 8 keer door mijn hoofd en is hij telkens weer zo erg grappig. En ja, dat vind ik awkward. Ik had dus geleerd dat ik me niet altijd mag laten gaan. En waarom niet? Ik dacht dat mensen dat niet zouden waarderen.

Maar hoe heerlijk, even eerlijk, zou het zijn als je je gewoon kan laten gaan. Kijk, niet iedereen is even grappig en het moet wel opbouwend blijven voor elkaar. Maar het is zo fijn om je te laten gaan en je lachbui af te sluiten met: "Oh, jij bent echt grappig".

Dat doet goed. En daar geniet Jezus ook van mee. Hij heeft de vreugde niet voor niets zo bevrijdend en aanstekelijk gemaakt. Jezus heeft genoeg glimlachen gezien, mensen die weer genazen, mensen die bevrijd werden en mensen die vrolijk werden als ze Jezus’ verhalen hoorden.

Als Jezus in je komt wonen zal je ervaren dat de wereld een stukje mooier en leuker wordt. Jezus komt Zijn vrucht in je wonen. Liefde, blijdschap, vrede zijn bijvoorbeeld drie onderdelen van Zijn vrucht. Daar kan je heerlijk van smikkelen en smullen (ja sorry, ik werk met kinderen). Geniet van Zijn vreugde en laat het lekker varen, nogmaals, zolang het opbouwend is en positief. Ik ga lekker door met genieten en in de vreugde leven, dat is zoveel fijner dan bijvoorbeeld wrok, boosheid of negatief zijn.

"Laat de Heer je vreugde blijken, ik zeg je nogmaals, wees altijd verheugd. Laat iedereen je kennen als vriendelijke mensen, ja de Here is nabij." (Filippenzen 4:4)

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *