Nils van Asselt

Op deze pagina lees je alle posts van Nils van Asselt

Sterven om te leven 8 maart 2023 - Volgens de Bijbel worden we, wanneer we ons leven aan Jezus geven, opnieuw geboren. Er is dus een oude 'jij', en een nieuwe 'jij'. Deze oude 'jij' kon niet in Gods aanwezigheid zijn.
Alzo lief had God de wereld 8 februari 2023 - Alzo lief had God de wereld… dat Hij de Heilige Geest zond. Huh? Zo gaat deze tekst toch niet? Klopt. Deze beroemde tekst, Johannes 3:16, gaat over dat God Jezus naar de aarde stuurde. 
Waarom fruit eten dom is 25 januari 2023 - In Johannes 6 belooft Jezus dat van Hem eten ervoor zorgt dat we nooit meer honger hebben. Een prachtige belofte. Maar, waarom hebben we dan honger?
Broodnodig 11 januari 2023 - Elke dag Jezus ontmoeten, en van Hem eten. Dat hebben we broodnodig. 
JEZUS IS DE RECHTVAARDIGE MAN DIE STIERF ALS ZONDAAR 5 januari 2023 - JEZUS IS DE RECHTVAARDIGE MAN DIE STIERF ALS ZONDAAR 'Werkelijk, deze Mens was rechtvaardig.' Dat is de reactie van de Romeinse centurion […]
JEZUS IS LEVEND BROOD 19 november 2022 - JEZUS IS LEVEND BROOD. Als mensen hebben we honger naar liefde, naar vriendschap en naar intimiteit. Adam en Eva konden dit allemaal […]
O Christus’ kerk, wees blij! 7 september 2022 - O Christus' kerk, wees blij! Zo begint nummertje 723 van de opwekkingsbundel. Het is een oproep aan de kerk om blij te zijn. Het is misschien bemoedigend bedoelt, maar vandaag voelt het voor mij vooral corrigerend. 
Een goede rechter? 19 juni 2022 - Omdat God goed en liefdevol is, oordeelt Hij over zonde. God is terecht boos over wat mensen elkaar aandoen, en we komen hier niet zomaar mee weg.
This is our homecoming 25 mei 2022 - Genade. Het heeft Jezus alle gekost, maar voor ons is het gratis. Dat is soms lastig te accepteren in de maatschappij waar wij in leven. Overal wordt wat van ons verwacht, alles heeft een prijs.
Zo zend ik Cocu 22 mei 2022 - Er is een lied wat we vroeger regelmatig in de kerk zongen die mij aan deze voetballer deed denken. Heb je enig idee welk lied?
Het wordt tijd 18 mei 2022 - Als je bij God woont als knecht, ben je niet thuis. God wil een zoon of dochter, geen knecht.
We gaan er weer voor 15 mei 2022 - Blijf volhouden, stop niet met het doen van goede dingen. En uiteindelijk, uiteindelijk zullen we de zegen oogsten.
Een nieuw paspoort 13 februari 2022 - Wanneer je verhuist naar het Koninkrijk van God, krijg je gratis een nieuw paspoort. Je strafblad is uitgewist. Je wordt niet meer gezocht. Je bent, zoals Paulus het zegt, 'een nieuwe schepping.' 
Gebruik jij Gods vaatwasser? 11 februari 2022 - Omdat jij in Gods Koninkrijk woont, is Zijn liefde, blijdschap, vergeving en kracht voor jou beschikbaar. Er is meer dan genoeg. Maar het is is aan jou de keus om hier gebruik van te maken. 
De grenzen open! 6 februari 2022 - Wij, die geboren worden in het koninkrijk van de duisternis, willen ook naar het Koninkrijk van het licht. En wat is Gods reactie? "De grenzen open! Iedereen is welkom, er is in Mijn Koninkrijk altijd genoeg. Er is ruimte voor iedereen"
Waar woon jij? 2 februari 2022 - Waar je woont heeft een grote invloed op je leven. Het bepaalt vaak naar welke school je gaat, welke mensen je leert kennen en dus ook welke kansen je krijgt in het leven.
De kerk van Lauwdicea 30 januari 2022 - Doe de deur open voor Jezus. Nodig Hem uit aan de tafel van je leven. Zeg bijvoorbeeld tegen Hem: "U mag de Koning zijn van mijn leven." Hij zal je weer in vuur en vlam zetten.
Wat een genade 26 januari 2022 - In de tijd van Elia was het al een aantal jaren droog in het land Israël. Maar wat gebeurde er nadat het vuur op het offer was gevallen? Het ging regenen! Wat een zegen, wat een genade van God. 
Is jouw droombaan waardeloos? 23 januari 2022 - Kun je het je voorstellen? Je droombaan of je levensdoel ineens 'waardeloos' vinden? Ik wel, als ik eerlijk ben. Jezus leren kennen maakt mij nog zoveel blijer dan mijn leuke werk.
Leuk hebben of liefhebben? 19 januari 2022 - Juist door de dingen vol blijdschap te doen kunnen we aan de mensen om ons heen laten zien dat ons leven draait om liefhebben.
Willen en werken 16 januari 2022 - Ik vind dat zo chill aan God. Hij helpt ons niet alleen met het doen van de goede dingen. Hij zorgt er ook voor dat we het gaan willen.
Ben jij fan van aanbidding? 12 januari 2022 - Durf jij jezelf te vernederen en God gehoorzaam te zijn? Durf jij je tijd, je talenten, je geld en je vriendschappen in te zetten voor wat God wil? Laten we Jezus aanbidden en worden zoals Hij is.
Dood voor de zonde 9 januari 2022 - De zonde kan geen schade meer aanrichten. De zonde regeert niet meer. We hebben een nieuwe Koning. Zoals Paulus ons leert: "Zo dient ook u uzelf te rekenen als dood voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus, onze Heere."
Je pleegt geen overspel 5 januari 2022 - Als wij onszelf dus geven aan Jezus en Hem gaan dienen, plegen we geen overspel. We gaan dan niet vreemd, want we hebben geen relatie meer met de duisternis. Toch merk ik wel dat het soms zo voelt. 
Romeinen, Notitie 2 2 januari 2022 - Ik hou niet van schrijven. Als in: met een pen op papier schrijven. Daarom schrijf ik ook nooit notities in mijn Bijbel. Ik schrijf cijfers in mijn Bijbel, en dan koppel ik die cijfers aan notities in mijn notitie-app.
Ben jij David? 30 mei 2021 - Als wij ons leven aan Jezus geven, worden we deel van Zijn dood en van Zijn opstanding. Daardoor worden we ook deel van Zijn overwinning op het kwaad en mogen we daarin gaan leven. Door Zijn Geest komt de 'Zoon van David' zelf in jou wonen.
Jij hebt een God 26 mei 2021 - Als jij, samen met God, jouw reuzen verslaat moedigt dat de rest van de kerk aan om ook hun reuzen te verslaan. Als jij wint van angst in het donker, krijgen je vriendinnen hoop dat zij ook kunnen winnen.
Gezalfd en geliefd 23 mei 2021 - Wanneer je Gods vergeving leert kennen, regeert schuld niet meer in je leven. Wanneer je Gods liefde leert kennen, heeft onzekerheid niets meer te zeggen. Wanneer je ontdekt dat God genoeg is, ben je niet meer te verleiden. Als God je alles is, ben je niet meer bang.
Hoe durf je? 19 mei 2021 - De Bijbel noemt jou meer dan een overwinnaar, dus ga ook zo leven. De zonde, verslaving of schaamte waar jij tegen vecht, maakt geen eens kans tegen de God van de hemel en aarde. En omdat Hij zelf in jou woont, ga jij winnen. 
Hoe kennen mensen je? 16 mei 2021 - Als God bij je is gaan mensen dat merken. En dan is nu mijn vraag aan jou: Hoe wil jij dat mensen je kennen? Wat wil je dat zeggen? Hij/Zij is de beste student van de klas? Hij/Zij kan prachtig zingen? Het huis van hem/haar is altijd netjes?
Zalfje nodig? 12 mei 2021 - We hebben de zalving van de Heilige Geest nodig om te winnen in ons leven. Te winnen van leugens. Te winnen van ziekte. Te winnen van zonde. Dit kunnen we niet door onze eigen kracht of vaardigheden. Dit kan alleen door de kracht en zalving van Gods Heilige Geest. 
De minste? 9 mei 2021 - God kijkt niet naar de buitenkant, maar naar ons hart. God vindt het dus blijkbaar niet zo belangrijk of we aanzien hebben of sterk zijn. Hij ziet of ons hart op Hem is gericht.
Hoe lang treur je nog? 5 mei 2021 - "Hoe lang treur je nog?" Zo begint één van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Een verhaal van moed, een verhaal van overwinning en voor de meeste mensen ook vooral een verhaal van klein tegen groot.
Lijken op Jezus 10 februari 2021 - Wij kunnen nu weer op God lijken, omdat Hij door Zijn Heilige Geest in ons wilt komen wonen. Jezus heeft de weg vrij gemaakt, en wij kunnen weer met God wandelen zoals in het paradijs.
Van onherkenbaar naar herkenbaar! 7 februari 2021 - Net als Adam en Eva onherkenbaar waren nadat ze gezondigd hadden, zo werd Jezus onherkenbaar toen Hij al onze zonde droeg. Het is een geweldige ruil! Jezus werd onherkenbaar, zodat wij weer herkenbaar konden worden.
In Zijn Evenbeeld 3 februari 2021 - We zijn gemaakt om God te laten zien op deze wereld, daarom zijn we in Zijn evenbeeld gemaakt. Waarom zou je ooit nog onzeker zijn over jezelf? Toen God iets maakte wat het meest op Hem leek, maakte Hij jou.
Leesplan: Jezus: de Weg, de Waarheid en het Leven 10 maart 2020 - Ik vind Jezus de meest fascinerende persoon die ooit geleefd heeft. Hij is vol liefde, vol kracht en ontmoet ons in zijn […]
Proef en zie! 6 maart 2020 - Genezing, vrijheid van zonde, vrijheid van leugens, bemoediging, kracht, liefde, vergeving, genade. Alles wat jij nodig hebt is in Jezus. Jezus is genoeg. 
Jezus kennen is het eeuwige leven 4 maart 2020 - Je ziet in Genesis al dat we zijn gemaakt om God te kennen. God plaatste Adam en Eva in een tuin, zodat Hij voor altijd met ze kon 'chillen'. Hij heeft de mens gemaakt voor een relatie met Hem. 
Jezus is het echte leven 1 maart 2020 - We zijn gemaakt om in relatie met God te leven. Dit is dan ook de enige manier om echt vervuld te leven. Dicht bij Jezus zijn is dus het echte leven. 
Jezus is het leven vol vreugde 26 februari 2020 - God is dus onze bron van vreugde en doordat Jezus het voorhangsel heeft gescheurd mogen we weer bij Hem zijn. We kunnen dus tappen uit een oneindige, overvloedige bron van blijdschap. 
Jezus, de waarheid over God 23 februari 2020 - De enige betrouwbare bron van informatie over wie God is is Jezus. Jezus lijkt namelijk perfect op God. Als je dus wil weten hoe God is, moet je naar het leven van Jezus van kijken. 
Jezus is de waarheid die altijd blijft 19 februari 2020 - Gods liefde is genoeg en blijft voor altijd. Wat mensen ook van je vinden, God houdt van je. Bouw je leven daarom op Zijn liefde. Vul je gedachten met wat Hij over je zegt.
Jezus is de waarheid die ons vrijmaakt 16 februari 2020 - Door deze waarheid die God over mij zegt te gaan geloven word ik vrij van leugens. Het maakt niet uit hoeveel leugens de duivel tegen je blijft zeggen, Gods waarheid is altijd sterker. 
Jezus is de enige weg, dus weg met de rest 12 februari 2020 - “Vele wegen leiden naar Rome”, zegt het spreekwoord. God is niet zoals Rome, er gaat maar één weg naar God toe, en die weg is Jezus.
Jezus, de weg naar vrijheid 9 februari 2020 - Nodig Hem uit, keer op keer, en je zult zien dat er meer vrijheid zal komen in je leven. Ineens heb je geen zin meer om te roken, ineens hoef je geen porno meer te kijken, ineens scheld je niet meer.
Jezus, de weg naar de Vader 5 februari 2020 - Het voorhangsel scheurde van boven naar beneden. Wij konden de scheiding tussen ons en God nooit weghalen, daarom heeft God het voor ons gedaan!
Kijk naar Jezus! 2 februari 2020 - God spreekt. Hij houdt ervan om tegen ons, mensen, te spreken. Je ziet door het hele oude testament heen dat Hij op zoek is naar manieren om tegen ons te spreken.
Leesplan: Lijken op Jezus 8 januari 2020 - We gaan in dit leesplan van 3 dagen ontdekken dat God ons heeft gemaakt om op Hem te lijken. Hij heeft ons […]
Hoe jij geliefd bent! 30 oktober 2019 - Jezus gaf Zijn leven zodat de zonde niet meer tussen ons en Hem in stond. Nu kunnen wij weer bij Hem zijn met een schoon geweten.
Hoe jij hersteld bent! 27 oktober 2019 - We hebben de mogelijkheid op het cadeau van onze redding aan te pakken en opnieuw te beginnen, alsof we nog nooit gezondigd hadden. We kunnen weer leven in liefde.
Hoe jij bedoeld bent 23 oktober 2019 - God heeft ook jou bedoeld om op Hem te lijken, om liefdevol te zijn. Hij heeft je bedoelt om steeds meer op Jezus te gaan lijken, zodat je Hem kan laten zien aan deze wereld. 
Lijken op Jezus 20 oktober 2019 - Je bent niet gemaakt om voor jezelf en je eigen plezier te leven. Je bent gemaakt om te leven voor Gods eer. Je bent gemaakt om steeds meer op Jezus te gaan lijken.
Van onherkenbaar naar herkenbaar! 16 oktober 2019 - Jezus kwam op aarde als het perfecte beeld van God, Hij leefde perfect. Wie Jezus zag, zag de Vader. Jezus liet ons zien hoe we perfect op God kunnen lijken. 
In Zijn Evenbeeld 13 oktober 2019 - God heeft ons gemaakt als evenbeeld van Hem. De reden dat de heidenvolken in het Oude Testament beelden maakten, is zodat ze iets hadden wat hen deed denken aan hun god.