Nils van Asselt

Op deze pagina lees je alle posts van Nils van Asselt

Leesplan: Jezus: de Weg, de Waarheid en het Leven 10 maart 2020 - Ik vind Jezus de meest fascinerende persoon die ooit geleefd heeft. Hij is vol liefde, vol kracht en ontmoet ons in zijn diepste pijn. We gaan in dit leesplan aan de hand van Johannes 14:6 naar Jezus kijken en van Hem leren. Jezus is zo bijzonder! Volg het leesplan hier!
Proef en zie! 6 maart 2020 - Genezing, vrijheid van zonde, vrijheid van leugens, bemoediging, kracht, liefde, vergeving, genade. Alles wat jij nodig hebt is in Jezus. Jezus is genoeg. 
Jezus kennen is het eeuwige leven 4 maart 2020 - Je ziet in Genesis al dat we zijn gemaakt om God te kennen. God plaatste Adam en Eva in een tuin, zodat Hij voor altijd met ze kon 'chillen'. Hij heeft de mens gemaakt voor een relatie met Hem. 
Jezus is het echte leven 1 maart 2020 - We zijn gemaakt om in relatie met God te leven. Dit is dan ook de enige manier om echt vervuld te leven. Dicht bij Jezus zijn is dus het echte leven. 
Jezus is het leven vol vreugde 26 februari 2020 - God is dus onze bron van vreugde en doordat Jezus het voorhangsel heeft gescheurd mogen we weer bij Hem zijn. We kunnen dus tappen uit een oneindige, overvloedige bron van blijdschap. 
Jezus, de waarheid over God 23 februari 2020 - De enige betrouwbare bron van informatie over wie God is is Jezus. Jezus lijkt namelijk perfect op God. Als je dus wil weten hoe God is, moet je naar het leven van Jezus van kijken. 
Jezus is de waarheid die altijd blijft 19 februari 2020 - Gods liefde is genoeg en blijft voor altijd. Wat mensen ook van je vinden, God houdt van je. Bouw je leven daarom op Zijn liefde. Vul je gedachten met wat Hij over je zegt.
Jezus is de waarheid die ons vrijmaakt 16 februari 2020 - Door deze waarheid die God over mij zegt te gaan geloven word ik vrij van leugens. Het maakt niet uit hoeveel leugens de duivel tegen je blijft zeggen, Gods waarheid is altijd sterker. 
Jezus is de enige weg, dus weg met de rest 12 februari 2020 - “Vele wegen leiden naar Rome”, zegt het spreekwoord. God is niet zoals Rome, er gaat maar één weg naar God toe, en die weg is Jezus.
Jezus, de weg naar vrijheid 9 februari 2020 - Nodig Hem uit, keer op keer, en je zult zien dat er meer vrijheid zal komen in je leven. Ineens heb je geen zin meer om te roken, ineens hoef je geen porno meer te kijken, ineens scheld je niet meer.
Jezus, de weg naar de Vader 5 februari 2020 - Het voorhangsel scheurde van boven naar beneden. Wij konden de scheiding tussen ons en God nooit weghalen, daarom heeft God het voor ons gedaan!
Kijk naar Jezus! 2 februari 2020 - God spreekt. Hij houdt ervan om tegen ons, mensen, te spreken. Je ziet door het hele oude testament heen dat Hij op zoek is naar manieren om tegen ons te spreken.
Leesplan: Lijken op Jezus 8 januari 2020 - We gaan in dit leesplan van 3 dagen ontdekken dat God ons heeft gemaakt om op Hem te lijken. Hij heeft ons ons gemaakt ‘in Zijn evenbeeld’. We gaan ontdekken wat Jezus zijn dood aan het kruis te maken heeft met meer op Hem lijken en zullen zo meer zien, leren en ervaren wat God […]
Hoe jij geliefd bent! 30 oktober 2019 - Jezus gaf Zijn leven zodat de zonde niet meer tussen ons en Hem in stond. Nu kunnen wij weer bij Hem zijn met een schoon geweten.
Hoe jij hersteld bent! 27 oktober 2019 - We hebben de mogelijkheid op het cadeau van onze redding aan te pakken en opnieuw te beginnen, alsof we nog nooit gezondigd hadden. We kunnen weer leven in liefde.
Hoe jij bedoeld bent 23 oktober 2019 - God heeft ook jou bedoeld om op Hem te lijken, om liefdevol te zijn. Hij heeft je bedoelt om steeds meer op Jezus te gaan lijken, zodat je Hem kan laten zien aan deze wereld. 
Lijken op Jezus 20 oktober 2019 - Je bent niet gemaakt om voor jezelf en je eigen plezier te leven. Je bent gemaakt om te leven voor Gods eer. Je bent gemaakt om steeds meer op Jezus te gaan lijken.
Van onherkenbaar naar herkenbaar! 16 oktober 2019 - Jezus kwam op aarde als het perfecte beeld van God, Hij leefde perfect. Wie Jezus zag, zag de Vader. Jezus liet ons zien hoe we perfect op God kunnen lijken. 
In Zijn Evenbeeld 13 oktober 2019 - God heeft ons gemaakt als evenbeeld van Hem. De reden dat de heidenvolken in het Oude Testament beelden maakten, is zodat ze iets hadden wat hen deed denken aan hun god.