Maurits Amoureus

Op deze pagina lees je alle posts van Maurits Amoureus

Leesplan: Verliefd Op Jezus 3 mei 2020 - Ik ben serieus verliefd op Jezus. In dit leesplan wil ik samen ontdekken hoe we ons hart kunnen focussen op Hem, wat […]
Hoe worden we verliefd? 29 april 2020 - Jezus is onze eerste liefde. We moeten onze harten onderzoeken om te checken of we niet voor God werken zonder Hem lief te hebben! Dit deed de kerk in Efeze in Openbaring 2 wel, maar Jezus spoorde hen in liefde aan om zich te bekeren.
Wie is als Hij? 26 april 2020 - Jezus is om Wie het draait. He is everything! Hoe verliefder we op Hem worden, hoe minder ons het uitmaakt of we sommige dingen al een keer eerder hebben gehoord. We bewonderen Hem elke keer weer opnieuw!
We houden van Hem om wie Hij is 22 april 2020 - De wereld is zo op zichzelf gericht, dat dit soms ook onze relaties doordrenkt. Soms kunnen we zelfs denken: "wat heb ik eraan?", als het gaat over geloven. Ik hoop dat onze liefde voor Jezus niet daarop gebaseerd is.
Tranen over Zijn voeten 19 april 2020 - De liefde van ons naar Jezus heeft alles te maken met onze dankbaarheid voor wat Hij voor ons heeft gedaan. De manier waarop Hij voor ons is gestorven is eindeloos bijzonder. Hij is enorm geduldig met ons.
Liefde = gehoorzaamheid 15 april 2020 - Onze liefde voor Jezus maakt dat we Hem volgen en gehoorzamen, ook al loopt iedereen weg. Ook al snappen we Zijn woorden niet, ook al begrijpen we niet waarom sommige dingen in ons leven gebeuren: we volgen Hem.
Hij is onze eerste liefde 12 april 2020 - Verliefd op Jezus: wil je dat niet nog veel meer zijn?! Ik wil je echt beloven dat de Heilige Geest dit in je wil bewerken. Het is één van de dingen die de Geest het liefste doet: doorverwijzen naar de Koning.
Trouwen met de Koning 8 april 2020 - Jezus komt terug voor Zijn bruid! Dat betekent dat we niet allemaal theologen moeten zijn of minimaal 15 uur per week in een kerk-activiteit moeten investeren. Jezus zoekt geen militairen of hoogbegaafden: Hij zoekt mensen die van Hem houden!
Meer dan je vader of moeder 5 april 2020 - Het is echt te bizar voor woorden: Jezus vergelijkt de liefde van een ouder naar zijn kind met de liefde die wij voor Hem kunnen hebben. Sterker nog: wij moeten Hem nog méér liefhebben dan een ouder zijn kind liefheeft!
Verliefd op Jezus 1 april 2020 - God liefhebben met je hart, ziel en verstand. God liefhebben met alles wat je hebt. God liefhebben als grootste gebod. Dit is de nummer één prioriteit van de gelovigen: Hem liefhebben. De rest is allemaal secundair!