Luuk Salomons

Op deze pagina lees je alle posts van Luuk Salomons

Gerard en Baukje maken Gods Koninkrijk zichtbaar door middel van yoghurtverpakking en koffie bonen 13 juli 2023 - In deze aflevering gaat Luuk in gesprek met Gerard en Baukje van der Wal. Gerard en Baukje zijn ondernemers met een passie […]
Is vallen in de Geest Bijbels? | ACHTER JEZUS AAN | Benjamin Koning & Joshua van der Vegt 3 juli 2023 - De kracht van de Heilige Geest. Bijzonder, maar in de kerk ook omstreden. In deze aflevering gaat Nils in gesprek met Benjamin […]
Harro veranderde zijn leven radicaal nadat God ingreep | ACHTER JEZUS AAN 26 juni 2023 - Harro Mulder komt, zoals hij het zelf zegt, 'in drie fases' tot geloof. Zijn leven verandert radicaal en hij betrekt God bij […]
Moet je de Bijbel letterlijk nemen?! | ACHTER JEZUS AAN | Mark-Peter Amoureus & Ruben van der Wolf 18 juni 2023 - In deze aflevering gaan Mark Peter, Ruben en Nils in gesprek over de Bijbel. Waarom zou je de Bijbel eigenlijk lezen, en […]
Wij beantwoorden jullie vragen | ACHTER JEZUS AAN 29 maart 2023 - Klaar voor een nieuwe aflevering van Achter Jezus aan?  In deze aflevering beantwoorden we jullie vragen!  Wie zijn wij? Wat is het […]
JEZUS IS LIEFDE 8 december 2022 - JEZUS IS HET LIEFDE Iets wat je misschien vaak hebt gehoord, maar ik wil jou toch uitdagen hier weer opnieuw over na […]
Bidden | Achter Jezus Aan | Aan Tafel 26 augustus 2021 - De derde aflevering van Achter Jezus Aan | Aan Tafel is nu te bekijken! Dit keer zitten er 4 Rotterdammers aan tafel, […]
Leesplan: Besteed je tijd net als Jezus 1 juni 2021 - Tijd is misschien wel het meest kostbare bezit in ons leven. Op het moment dat we het besteden is het ook alweer […]
Leiderschap | Achter Jezus Aan | Aan Tafel – Met Ruben Koudstaal en Robbie van Veen 2 mei 2021 - En daar is alweer de tweede aflevering van Achter Jezus Aan | Aan Tafel! Deze keer hebben we een bijzondere samenwerking met […]
Tijd Met God – Achter Jezus Aan Aan Tafel 31 maart 2021 - We zijn erg enthousiast om de eerste officiele aflevering van Achter Jezus Aan | Aan Tafel met jullie te delen! Tafelhost Nils […]
Een Nieuw Jaar – Achter Jezus Aan Aan Tafel 7 januari 2021 - Bekijk de eerste aflevering van Achter Jezus Aan | Aan Tafel via de link in onze bio! In dit tafelgesprek gaan Luuk, […]
Laat Zijn heerlijkheid zien 23 december 2020 - De Bijbel zegt in het Nieuwe Testament dat we daar niet bang voor moeten zijn en dat de glans op ons gezicht nog groter is dan bij Mozes. (Zie 2 Korinthe 3:7-8) Wij zijn bedoeld om Zijn glorie te dragen.  
Toon Uw heerlijkheid! 20 december 2020 - Het mooie is dat God ernaar verlangt dat mensen Zijn aangezicht zoeken, Hij wil altijd meer laten zien. Je ziet in dit verhaal dat God meer van zichzelf laat zien als Mozes dat aan Hem vraagt. 
Van aangezicht tot aangezicht 16 december 2020 - Jij bent een tempel van de Heilige Geest. Diezelfde glorie woont nu in jou en God wil elke dag tot jou spreken. Niet alleen tot een speciaal gezalfde priester of tot een bekende spreker. Hij wil tegen elk van zijn kinderen spreken.
Wil jij nieuw worden? 13 december 2020 - Net zoals de Israëlieten weer een hoopvolle toekomst tegemoet gingen nadat ze door de zee heengingen, gaan wij na de doop een fantastische toekomst tegemoet. God maakt ons namelijk helemaal nieuw.
Niet door woorden, maar door Zijn kracht! 9 december 2020 - Als God ons roept, geeft Hij ons ook de kracht om ons werk voor Hem te doen. Wij hebben een bovennatuurlijke God die ons bovennatuurlijk wil bekrachtigen en helpen.
Ben jij beschikbaar? 6 december 2020 - God kiest ervoor om ons als kwetsbare mensen te gebruiken om Zijn koninkrijk op deze aarde te brengen. God kiest mensen niet uit op hun kwaliteit, maar vooral op hun beschikbaarheid.
Waar moeten we God aanbidden? 2 december 2020 - Zondag hebben we gelezen over Mozes die een bijzondere ervaring had met God. Vandaag lezen we ook over een ontmoeting met God. De Samaritaanse vrouw ontmoet Jezus bij de put.
Een ontmoeting met God zet je leven op zijn kop! 29 november 2020 - Ik geloof dat een bovennatuurlijke ontmoeting met God er voor zorgt dat je leven op zijn kop wordt gezet. Heb jij wel eens zo’n ontmoeting met God gehad?
Leesplan: Streef naar de Gaven van de Geest 6 augustus 2020 - In deze serie wil ik je uitdagen op zoek te gaan naar de Gaven van de Geest in jouw leven. Ik besef […]
Alles gaat om Hem! 15 juli 2020 - God heeft de hemel en aarde bewogen zodat Hij weer in contact met jou kan komen, zodat wij weer bij Hem kunnen zijn. In Johannes 3:16 staat dat God Zijn eigen zoon gaf zodat wij het eeuwige leven konden krijgen.
Meer kracht 12 juli 2020 - In de lijst van de gaven van de Geest in 1 Korinthe 12 staat in de Herziene Statenvertaling: "werkingen van krachten". Andere vertalingen vertalen dit als: "De gave om wonderen te doen". In het Grieks staat hier het woord 'Dunamis'.
De God die geneest 8 juli 2020 - God openbaart Zichzelf in Exodus 15:26 al als 'Jehova Rapha', dit betekent: 'De God die geneest'. Door het leven van Jezus wordt het nog veel duidelijker dat het Gods verlangen is dat wij zullen genezen van onze ziekten en pijn.
Geloof dat levens verandert 5 juli 2020 - De gave van geloof kan ons helpen als we in een hopeloze situatie zitten. Op zo'n moment verzekert God je ervan dat Jezus boven de situatie staat en dat alles goed komt. Ik bid dat jij dat ook mag gaan ervaren.
Wat komt wel van God? 1 juli 2020 - Ik geloof dat God ons allemaal de gave van 'onderscheiding van geesten' heeft gegeven. 'Het Boek' vertaalt dit iets duidelijker door te schrijven: "onderscheiden wat wel en wat niet van Gods Geest afkomstig is."
God kent iedereen! 28 juni 2020 - Woorden van kennis hebben soms wel wat weg van profetie, maar het is toch echt wat anders. Waar profetie soms wat vaag is, is een woord van kennis eigenlijk heel direct en duidelijk. 
Bovennatuurlijke wijsheid 24 juni 2020 - God wil ons Zijn wijsheid geven. Zijn wijsheid is onmisbaar in ons leven. Het was Gods wijsheid die Mozes hielp om het volk te leiden. Het was Gods wijsheid die ervoor zorgde dat David koos voor aanbidding.
Vertalen maar! 21 juni 2020 - Nadat we het de vorige keer hebben gehad over de gave van tongentaal, wil ik het vandaag hebben over een gave die daar heel veel mee te maken heeft. De gave van vertaling.
Tongentaal explained 17 juni 2020 - Voor mij was was tongentaal heel lang iets onbekends en iets raars. Toch was ik er altijd wel nieuwsgierig naar. Hoe werkt dat nou? En hoe is het nou om een taal te hebben die zo intiem tussen jou en God is? 
Profeteren kun je leren 14 juni 2020 - In 1 Korinthe 14:1 zegt Paulus dat we vooral moeten streven naar de gave van profetie. Dus we moeten naar alle gaven streven, maar naar profetie nog extra. We hebben allemaal het woord profeteren wel eens gehoord, denk ik.
De cadeau’s van de Geest 10 juni 2020 - Wil je een profetie ontvangen, ga luisteren. Wil je een genezing zien gebeuren, leg iemand de handen op. Wil je de gave van geloof krijgen, vraag erom. Ga er achteraan, met je hele hart. Stop niet tot je het hebt gekregen.
Jaag de liefde na 7 juni 2020 - We gaan samen bijzondere dingen ontdekken, bovennatuurlijke dingen zelfs. Ik hoop echt dat je gaat genieten van deze zoektocht. Maar al deze wonderen en deze gaven zijn nooit ons doel. Ons doel en onze motivatie zijn altijd de liefde.
Mijn eigen zoektocht 3 juni 2020 - Door de jaren heen heb ik steeds meer geleerd over de gaven van de Geest, en nog belangrijker, ik ben er steeds meer van gaan ervaren. Deze 'gaven van de Geest' worden beschreven in 1 Korinthe 12.
Leesplan: God Is Beter Dan Je Denkt 1 februari 2020 - God is altijd goed, dat is namelijk wie Hij is. God doet niet alleen goed, maar Hij is goed. God heeft geen […]
Maar Jezus 31 januari 2020 - Jezus stuurt alle 'spotters' weg, alle leugens die mensen over je leven uitspreken stuurt Hij weg. Hij wil de waarheid over jouw leven uitspreken. Daarna brengt Jezus nieuw leven en nieuwe hoop.
God is Goed 29 januari 2020 - Het helpt mij om, juist op de momenten dat het niet goed gaat, mij zelf eraan te herinneren dat God goed is en Hem daarvoor te danken. Kan jij God ook danken voor Zijn goedheid, hoe je je nu ook voelt?
Losing My Religion 26 januari 2020 - Ik moet er elke dag weer voor kiezen om mijn Godsbeeld niet aan te passen aan mijn ervaring. Ik wil me elke dag weer laten verrassen door wie God is.
Leesplan: Op zoek naar Gods heerlijkeid 8 januari 2020 - In dit leesplan wil ik je uitdagen om op zoek te gaan naar de heerlijkheid van God. We gaan een aantal verhalen […]
Laat Zijn heerlijkheid zien 31 december 2019 - Hoe vaak maken we het wel niet mee? We hebben een fantastische ontmoeting met God gehad op een conferentie of tijdens een kerkdienst. Maar daarna belanden we we in de gewone wereld...
Toon Uw heerlijkheid! 29 december 2019 - Het mooie is dat God ernaar verlangt dat mensen Zijn aangezicht zoeken, Hij wil altijd meer laten zien. Verlang jij naar meer van Gods aanwezigheid in jouw leven?
Van aangezicht tot aangezicht 25 december 2019 - Gods glorie woont nu in jou en God wil elke dag tot jou spreken. Niet alleen tot een speciaal gezalfde priester of tot een bekende spreker. Hij wil tegen elk van zijn kinderen spreken.
Wil jij nieuw worden? 22 december 2019 - Net zoals de Israëlieten weer een hoopvolle toekomst tegemoet gingen nadat ze door de zee heengingen, gaan wij na de doop een fantastische toekomst tegemoet. God maakt ons namelijk helemaal nieuw.
Niet door woorden, maar door Zijn kracht! 18 december 2019 - Wij hebben een bovennatuurlijke God die ons bovennatuurlijk wil bekrachtigen en helpen. Het is zo belangrijk en het geeft zoveel rust als je beseft dat we alles in Gods hand mogen leggen en dat Hij ons kracht zal geven.  
Ben jij beschikbaar? 15 december 2019 - God kiest ervoor om ons als kwetsbare mensen te gebruiken om Zijn koninkrijk op deze aarde te brengen. God kiest mensen niet uit op hun kwaliteit, maar vooral op hun beschikbaarheid.
Waar moeten we God aanbidden? 11 december 2019 - De Heilige Geest wil in jou wonen. Dat betekent dat elke plek waar wij onze voet neerzetten heilige grond wordt, omdat we Zijn heerlijkheid in ons hebben wonen en dus ook kunnen uitdelen. 
Een ontmoeting met God zet je leven op zijn kop! 8 december 2019 - Ik geloof dat een bovennatuurlijke ontmoeting met God er voor zorgt dat je leven op zijn kop wordt gezet. Heb jij wel eens zo’n ontmoeting met God gehad?
Jesus, you make the darkness tremble ~ Luuk Salomons 25 oktober 2018 - Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat het weer de tijd is van Halloween. Een feest waarbij mensen zich verkleden en […]
Verliefd op Afrika ~ Luuk Salomons 31 januari 2018 - Donderdag 1 februari gaan Roan en ik weer naar Kenia, dit keer gaan we voor 2 weken. We hopen daar een stukje […]