Luuk Salomons

Op deze pagina lees je alle posts van Luuk Salomons

Een ontmoeting met God zet je leven op zijn kop! 29 november 2020 - Ik geloof dat een bovennatuurlijke ontmoeting met God er voor zorgt dat je leven op zijn kop wordt gezet. Heb jij wel eens zo’n ontmoeting met God gehad?
Leesplan: Streef naar de Gaven van de Geest 6 augustus 2020 - In deze serie wil ik je uitdagen op zoek te gaan naar de Gaven van de Geest in jouw leven. Ik besef dat ik nooit alle aspecten kan behandelen van dit onderwerp, maar ik hoop wel dat ik een inzicht kan geven in deze tools die we hebben gekregen van God. Volg het leesplan hier!
Alles gaat om Hem! 15 juli 2020 - God heeft de hemel en aarde bewogen zodat Hij weer in contact met jou kan komen, zodat wij weer bij Hem kunnen zijn. In Johannes 3:16 staat dat God Zijn eigen zoon gaf zodat wij het eeuwige leven konden krijgen.
Meer kracht 12 juli 2020 - In de lijst van de gaven van de Geest in 1 Korinthe 12 staat in de Herziene Statenvertaling: "werkingen van krachten". Andere vertalingen vertalen dit als: "De gave om wonderen te doen". In het Grieks staat hier het woord 'Dunamis'.
De God die geneest 8 juli 2020 - God openbaart Zichzelf in Exodus 15:26 al als 'Jehova Rapha', dit betekent: 'De God die geneest'. Door het leven van Jezus wordt het nog veel duidelijker dat het Gods verlangen is dat wij zullen genezen van onze ziekten en pijn.
Geloof dat levens verandert 5 juli 2020 - De gave van geloof kan ons helpen als we in een hopeloze situatie zitten. Op zo'n moment verzekert God je ervan dat Jezus boven de situatie staat en dat alles goed komt. Ik bid dat jij dat ook mag gaan ervaren.
Wat komt wel van God? 1 juli 2020 - Ik geloof dat God ons allemaal de gave van 'onderscheiding van geesten' heeft gegeven. 'Het Boek' vertaalt dit iets duidelijker door te schrijven: "onderscheiden wat wel en wat niet van Gods Geest afkomstig is."
God kent iedereen! 28 juni 2020 - Woorden van kennis hebben soms wel wat weg van profetie, maar het is toch echt wat anders. Waar profetie soms wat vaag is, is een woord van kennis eigenlijk heel direct en duidelijk. 
Bovennatuurlijke wijsheid 24 juni 2020 - God wil ons Zijn wijsheid geven. Zijn wijsheid is onmisbaar in ons leven. Het was Gods wijsheid die Mozes hielp om het volk te leiden. Het was Gods wijsheid die ervoor zorgde dat David koos voor aanbidding.
Vertalen maar! 21 juni 2020 - Nadat we het de vorige keer hebben gehad over de gave van tongentaal, wil ik het vandaag hebben over een gave die daar heel veel mee te maken heeft. De gave van vertaling.
Tongentaal explained 17 juni 2020 - Voor mij was was tongentaal heel lang iets onbekends en iets raars. Toch was ik er altijd wel nieuwsgierig naar. Hoe werkt dat nou? En hoe is het nou om een taal te hebben die zo intiem tussen jou en God is? 
Profeteren kun je leren 14 juni 2020 - In 1 Korinthe 14:1 zegt Paulus dat we vooral moeten streven naar de gave van profetie. Dus we moeten naar alle gaven streven, maar naar profetie nog extra. We hebben allemaal het woord profeteren wel eens gehoord, denk ik.
De cadeau’s van de Geest 10 juni 2020 - Wil je een profetie ontvangen, ga luisteren. Wil je een genezing zien gebeuren, leg iemand de handen op. Wil je de gave van geloof krijgen, vraag erom. Ga er achteraan, met je hele hart. Stop niet tot je het hebt gekregen.
Jaag de liefde na 7 juni 2020 - We gaan samen bijzondere dingen ontdekken, bovennatuurlijke dingen zelfs. Ik hoop echt dat je gaat genieten van deze zoektocht. Maar al deze wonderen en deze gaven zijn nooit ons doel. Ons doel en onze motivatie zijn altijd de liefde.
Mijn eigen zoektocht 3 juni 2020 - Door de jaren heen heb ik steeds meer geleerd over de gaven van de Geest, en nog belangrijker, ik ben er steeds meer van gaan ervaren. Deze 'gaven van de Geest' worden beschreven in 1 Korinthe 12.
Leesplan: God Is Beter Dan Je Denkt 1 februari 2020 - God is altijd goed, dat is namelijk wie Hij is. God doet niet alleen goed, maar Hij is goed. God heeft geen last van een chagrijnige bui. Hij stapt nooit met het verkeerde been uit bed. God is de bedenker en de bron van al het goede. In dit 3-daagse leesplan ontdek je meer over […]
Maar Jezus 31 januari 2020 - Jezus stuurt alle 'spotters' weg, alle leugens die mensen over je leven uitspreken stuurt Hij weg. Hij wil de waarheid over jouw leven uitspreken. Daarna brengt Jezus nieuw leven en nieuwe hoop.
God is Goed 29 januari 2020 - Het helpt mij om, juist op de momenten dat het niet goed gaat, mij zelf eraan te herinneren dat God goed is en Hem daarvoor te danken. Kan jij God ook danken voor Zijn goedheid, hoe je je nu ook voelt?
Losing My Religion 26 januari 2020 - Ik moet er elke dag weer voor kiezen om mijn Godsbeeld niet aan te passen aan mijn ervaring. Ik wil me elke dag weer laten verrassen door wie God is.
Leesplan: Op zoek naar Gods heerlijkeid 8 januari 2020 - In dit leesplan wil ik je uitdagen om op zoek te gaan naar de heerlijkheid van God. We gaan een aantal verhalen van Mozes langs en bekijken hoe God daar zijn heerlijkheid liet zien Daarnaast gaan we ook op zoek naar wat de Heilige Geest elke dag persoonlijk tegen ons wilt zeggen. Ik hoop dat […]
Laat Zijn heerlijkheid zien 31 december 2019 - Hoe vaak maken we het wel niet mee? We hebben een fantastische ontmoeting met God gehad op een conferentie of tijdens een kerkdienst. Maar daarna belanden we we in de gewone wereld...
Toon Uw heerlijkheid! 29 december 2019 - Het mooie is dat God ernaar verlangt dat mensen Zijn aangezicht zoeken, Hij wil altijd meer laten zien. Verlang jij naar meer van Gods aanwezigheid in jouw leven?
Van aangezicht tot aangezicht 25 december 2019 - Gods glorie woont nu in jou en God wil elke dag tot jou spreken. Niet alleen tot een speciaal gezalfde priester of tot een bekende spreker. Hij wil tegen elk van zijn kinderen spreken.
Wil jij nieuw worden? 22 december 2019 - Net zoals de Israëlieten weer een hoopvolle toekomst tegemoet gingen nadat ze door de zee heengingen, gaan wij na de doop een fantastische toekomst tegemoet. God maakt ons namelijk helemaal nieuw.
Niet door woorden, maar door Zijn kracht! 18 december 2019 - Wij hebben een bovennatuurlijke God die ons bovennatuurlijk wil bekrachtigen en helpen. Het is zo belangrijk en het geeft zoveel rust als je beseft dat we alles in Gods hand mogen leggen en dat Hij ons kracht zal geven.  
Ben jij beschikbaar? 15 december 2019 - God kiest ervoor om ons als kwetsbare mensen te gebruiken om Zijn koninkrijk op deze aarde te brengen. God kiest mensen niet uit op hun kwaliteit, maar vooral op hun beschikbaarheid.
Waar moeten we God aanbidden? 11 december 2019 - De Heilige Geest wil in jou wonen. Dat betekent dat elke plek waar wij onze voet neerzetten heilige grond wordt, omdat we Zijn heerlijkheid in ons hebben wonen en dus ook kunnen uitdelen. 
Een ontmoeting met God zet je leven op zijn kop! 8 december 2019 - Ik geloof dat een bovennatuurlijke ontmoeting met God er voor zorgt dat je leven op zijn kop wordt gezet. Heb jij wel eens zo’n ontmoeting met God gehad?
Jesus, you make the darkness tremble ~ Luuk Salomons 25 oktober 2018 - Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat het weer de tijd is van Halloween. Een feest waarbij mensen zich verkleden en het daarnaast geweldig vinden om dood en angst te aanbidden. Dat is op zich helemaal prima, alleen hebben wij christenen er een handje van om hier heel angstig van te worden. Massaal organiseren […]
Verliefd op Afrika ~ Luuk Salomons 31 januari 2018 - Donderdag 1 februari gaan Roan en ik weer naar Kenia, dit keer gaan we voor 2 weken. We hopen daar een stukje van God zijn enorme liefde te laten zien.In juli 2017 zijn Roan en ik voor het eerst naar Kenia gegaan (klik hier om meer te lezen over dat avontuur) dit was een enorm […]