Elise De Vries

Op deze pagina lees je alle posts van Elise De Vries.

Leesplan: Ik ben een kind van God… en dat verandert alles! 2 juni 2020 - Iedere dag opnieuw raakt het mij om te weten dat ik een kind van God mag zijn. Hij wil ons opnemen in […]
God houdt als een Vader van je! 31 mei 2020 - In een gezonde relatie tussen vader en kind is de liefde wederzijds. Ondanks dat ik zelf nog geen kinderen heb, durf ik wel te zeggen dat de liefde van de ouder naar het kind toe, tot groter en dieper is dan andersom.
Je ziel hoort erbij! 27 mei 2020 - Als kind van God wil je op Jezus lijken. Als kind van God hou je van Hem omdat hij eerst van jou hield. Lukt het jou om je gevoelens jouw relatie met God en de mensen om je heen te laten beïnvloeden?
Je bent een tempel 24 mei 2020 - Wij als mensen bestaan uit een geest, ziel en een lichaam. Met alle drie mogen we God dienen. Ons lichaam is het 'huis' waarin Gods Geest hier op aarde leeft. Doordat jij een kind van God bent, is jouw lichaam dus een tempel geworden.
Je was dood, maar nu leef je! 20 mei 2020 - Ik geloof dat het geheim hier in zit: probeer niet zelf de strijd te winnen, maar laat God winnen, door jou heen. Geef de Heilige Geest ruimte om je te leiden en in je aan de slag te gaan.
Wij zijn Gods erfgenamen 17 mei 2020 - God heeft het eeuwige leven nagelaten aan al Zijn kinderen. Normaal gaat een testament in werking als iemand is gestorven. God leeft, maar is wel al gestorven om het testament te kunnen laten gelden.
Blijf in Hem 13 mei 2020 - Ik daag je uit vandaag een (extra) moment met God te nemen. Plan tijd in om te groeien in je relatie met Hem, zonder afleiding van je telefoon of andere zaken. Dat hoeft niet te drastisch. Je kan beginnen met een kwartiertje per dag.
Wil jij het goede doen? 10 mei 2020 - Als je gaat geloven dat Jezus jouw zonde droeg omdat Hij zo ontiegelijk veel van je houdt, ga je je leven aan Hem overgeven. Ondanks dat het nog steeds een strijd kan zijn, is je houding tegenover zonde veranderd: je wilt ineens het goede doen.
Je bent een nieuwe schepping! 6 mei 2020 - Door onze nieuwe, geestelijke geboorte, sterft onze oude mens. Door het offer van Jezus kunnen wij het nieuwe, eeuwige leven ontvangen. Dat was altijd al Gods doel. Dat wij door ons geloof in Jezus opnieuw geboren zouden worden.
Een kind van God zijn 3 mei 2020 - Jezus kwam op aarde voor ons en liet ons Zijn heerlijkheid zien. God kwam naar Zijn schepping als een mens om te sterven én uit de dood op te staan. Niet iedereen neemt dit offer voor onze zonden aan.