Brent Vleesenbeek

Op deze pagina lees je alle posts van Brent Vleesenbeek.

Leesplan: God Representeren Als Een Priester 12 november 2020 - In dit leesplan onderzoeken we wat het betekent om te leven als priester. We zullen ontdekken dat priester zijn ontzettend praktisch is en dat het grote gevolgen heeft voor ons dagelijks leven als christen. Ik hoop dat ook jij het verlangen hebt om te leven met en als Jezus. Als dat zo is, dan is […]
Ontvang de beloften als priester 30 september 2020 - God vraagt aan priesters om de hele dag door, ’s ochtends en ’s avonds, offers te brengen. Maar Hij belooft ook veel. Deze beloften gelden ook voor ons vandaag de dag. Als wij elke dag als priesters gaan leven, liggen er prachtige beloften voor ons klaar.
Breng verzoening als priester 27 september 2020 - Wij mogen als priesters mensen verzoenen met God. Hoe doen we dat? Simpelweg door mensen te vertellen over het goede nieuws, het Evangelie!
Nader tot God als een priester 23 september 2020 - Als priesters mogen wij tot God naderen en Hem ontmoeten. Dat hoeft niet meer in de tabernakel en zelfs niet per se in een kerk. Door de Heilige Geest die in ons woont zijn wij nu zélf de tabernakel geworden waar God woont.
Heb mensen lief als een priester 20 september 2020 - Wij zijn geroepen om als priesters van mensen te houden. Ons werk voor God en voor mensen moet voortkomen uit de liefde die we hebben voor God en voor anderen.
Draag mensen als een priester 16 september 2020 - Ik wil Jezus niet meer voor mezelf houden. Toen ik eenmaal ontdekte wie God is en hoe goed het goede nieuws is, riep dit bij mij maar één reactie op: dit moet iedereen horen!
Breng offers als een priester 13 september 2020 - Paulus roept ons ertoe op om als reactie op de genade, de liefde en de goedheid van God onszelf als offer aan God te geven (zie Romeinen 12:1-2). Dat klinkt misschien gek; jezelf offeren?
Wijd je toe als een priester 9 september 2020 - God wil niet alleen dat we vergeven zijn en dat we later naar de hemel gaan. Nee, Zijn doel is dat we nu al voor Hem gaan leven. Heiliging is dat we ons leven apart zetten en toewijden aan God om Hem te dienen.
Kleed je als een priester 6 september 2020 - In Efeziërs 4:24 lezen we dat we onze oude mens hebben ‘uitgetrokken’ en dat we Jezus hebben ‘aangetrokken’. God zelf heeft ons met Jezus bekleed.
Leven als christen is leven als Priester 2 september 2020 - Het besef dat ik een priester ben en dat ik daarom mag leven als priester helpt mij om te begrijpen wat het écht betekent om christen te zijn en om iedere dag als christen te leven.