Regen zal jou volgen!

“Intussen werd de lucht razendsnel zwart van regenwolken. De wind stak op en het begon te stortregenen. Koning Achab reed op zijn wagen naar Jizreël.” (1 Koningen 18:45, BB)

Het vierde gevolg van het vuur op het offer is ook te lezen in dit stuk. Dit is namelijk de regen zelf! Aan het begin van dit leesplan hebben we het gehad over de droogte in Israël. Naast dat het droog was omdat er geen regen viel was het ook droog in de harten van mensen, omdat ze God niet volgden en de waarheid over Hem niet kenden. 

Nadat Gods vuur is gevallen komt er ook regen. Een grote stortbui zorgt ervoor dat het land weer vruchtbaar wordt en dat de hongersnood ophoudt. 

Ook stopt de figuurlijke droogte. Alle Israëlieten gaan God weer vereren en vullen hun hart weer met Zijn waarheid. De letterlijke hongersnood houdt op, maar ook de figuurlijke hongersnood in de harten van mensen verdwijnt. Mensen krijgen meer honger naar wie God is en willen Hem graag beter leren kennen.

Als Gods vuur over jouw leven komt zal jij ook gevolgd worden door regen, net als Elia. Om jou heen zullen mensen Jezus leren kennen. Jij verandert en mensen gaan dat zien! 

Vraag God om dit vuur over jouw leven, ik weet zeker dat je ook op dit vlak verandering gaat zien in jouw leven! God is goed en Hij kan niet wachten om jou al deze mooie dingen te geven!