Proef en zie!

We hebben de afgelopen maand echt ontdekt dat Jezus de Weg, de Waarheid en het Leven is. 

  • Jezus is de Weg. De Weg naar de Vader, de Weg naar vrijheid en de enige Weg!
  • Jezus is de Waarheid. De Waarheid die ons vrijmaakt, de Waarheid die altijd blijft en de Waarheid over God.
  • Jezus is het Leven. Het Leven vol vreugde, het echte Leven en het eeuwige Leven!

Dit is allemaal wie Jezus is, en er is nog zoveel meer over Hem te vertellen. Hij is zo vol goedheid, liefde, vrijheid en genade. Jezus is zo geweldig. 

Aan het kruis gaf Jezus Zijn leven voor ons. Hij gaf Zichzelf aan ons. En Hij wil op dit moment Zichzelf opnieuw aan jou geven. Hij zegt: "Dit is wie Ik ben, wil je dit hebben? Het enige wat jij hoeft te doen is je eigen leven op te geven en dat aan mij geven. Zullen we ruilen? Jouw leven voor dat van Mij?"

In Openbaring 22:1-2 staat: "Hij liet me een rivier zien met water dat leven geeft. De rivier was helder als kristal en ontsprong aan de troon van God en van het lam. In het midden van het plein van de stad en aan weerskanten van de rivier stond een levensboom, die twaalf vruchten gaf, elke maand zijn eigen vrucht. De bladeren van de boom brachten de volken genezing."  

God nodigt ons uit om naar deze rivier te gaan. Zijn rivier. De rivier vol leven. De rivier vol waarheid. Een rivier van levend water. Ik geloof dat Jezus zelf deze Rivier is. We mogen van Hem drinken. (Zie Johannes 7:37-38)  

Genezing, vrijheid van zonde, vrijheid van leugens, bemoediging, kracht, liefde, vergeving, genade. Alles wat jij nodig hebt is in Jezus. Jezus is genoeg. 

Wanneer jij gaat drinken van deze rivier zal er een bron in jou ontstaan. De mensen om je heen zullen dan ook gaan zien dat God goed is. 

In Psalm 34:9 daagt God jou uit om te proeven en te zien dat Hij goed is. Daar wil ik jou ook mee uitdagen. We hebben het de afgelopen dagen gehad over wie Jezus, maar ik hoop dat het slechts een begin voor je was.  

Ik bid dat je steeds meer op zoek zult gaan naar Jezus en dat je Hem steeds beter zult leren kennen. Dat Hij je hart zal vervullen en zal overstromen met Zijn overvloedige liefde en blijdschap. Ik bid dat je zal gaan zien dat Hij genoeg is. En ik bid dat je steeds meer op Hem gaat lijken, zodat God zichtbaar wordt in jouw leven. In de naam van Jezus. Amen.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *