Mijn eigen zoektocht

Ik weet nog goed dat ik als jong kind in de kerk zat. Ik keek om me en heen bedacht me: "Zou iemand in mijn kerk eigenlijk één van de gaven van de Geest hebben"?

Ik had over deze gaven van de Geest gelezen in de Bijbel en hoorde ook bijzondere verhalen uit Afrika. Daar werden zieken genezen en gebeurde andere wonderen als er werd gebeden. Maar, zou er ook iemand in mijn kerk, een nette gereformeerde kerk in Hoogeveen, deze gaven van de Geest in zijn of haar leven hebben? En als dat zo was, hoe hadden ze dat dan ontdekt? En nog gekker, wat als God mij wilde gebruiken en ik had al zo'n gave, hoe kon ik dat dan ooit ontdekken?

Nadat ik een poos 'van God los' had geleefd maakte ik een aantal bijzondere dingen met Hem mee. Hierdoor ging ik weer met God bezig en kwam ik uiteindelijk terecht op plekken waar de gaven van de Geest normaler waren. Dit vond ik erg interessant maar ook eng. Hoe kon ik nou ooit weten of iets van God was, of juist niet. Dit en nog veel meer van dit soort vragen speelden veel in mijn hoofd. Op een gegeven moment besloot ik toch om het avontuur met God aan te gaan, en dit heeft mij meer gebracht dan ik ooit kon bedenken.

Door de jaren heen heb ik steeds meer geleerd over de gaven van de Geest, en nog belangrijker, ik ben er steeds meer van gaan ervaren. Deze 'gaven van de Geest' worden beschreven in 1 Korinthe 12. Ik kijk er naar uit om jullie de aankomende weken mee te nemen in mijn avontuur en mijn zoektocht naar de gaven van de Geest.  

En ik ben wel benieuwd, wat weet jij al van de gaven van de Geest? Laat het me even weten door te reageren op deze post.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *