Lijken op Jezus

Wij kunnen nu weer op God lijken, omdat Hij door Zijn Heilige Geest in ons wilt komen wonen. Jezus heeft de weg vrij gemaakt, en wij kunnen weer met God wandelen zoals in het paradijs. Romeinen 8:29 zegt: “Wie hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft hij er ook van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters.” We zijn bestemd om het evenbeeld te worden van Jezus!  

De Heilige Geest wil en zal ons steeds meer op Jezus laten lijken. Hierdoor kunnen we weer zijn waarvoor we oorspronkelijk gemaakt zijn, het evenbeeld van God. We mogen Zijn goedheid aan deze kapotte wereld laten zien!

Je bent niet gemaakt om voor jezelf en je eigen plezier te leven. Je bent gemaakt om te leven voor Gods eer. Je bent gemaakt om steeds meer op Jezus te gaan lijken. Hij wil je hart zo vol maken van Zijn liefde dat het geen enkele moeite meer is om die liefde uit te delen. Hij heeft geweldige dingen voor je klaarliggen, zodat Zijn koninkrijk door je heen gebouwd kan worden. 

Wil jij hiervoor leven? Wil jij je leven aan God geven, zodat je Hem kan laten zien in deze wereld? Vraag dan aan God of Hij je elke dag wilt gaan gebruiken tot Zijn eer. Vraag Hem je zo te veranderen dat je niet meer op jezelf gericht bent, maar op Hem in wie het leven te vinden is. Ik weet zeker dat Hij dit dan in je zal doen, want dit was zijn oorspronkelijke plan.