Kijk naar Jezus!

Ik vind Jezus de meest fascinerende persoon die ooit geleefd heeft. Hij is vol liefde, vol kracht en ontmoet ons in Zijn diepste pijn. 

In Johannes 14:6 zegt Jezus: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.”  

Ik denk dat deze tekst zoveel zegt over wie Hij is, het omvat zoveel. De aankomende dagen wil ik graag samen met jullie meer over Jezus gaan ontdekken, aan de hand van deze tekst.

Vandaag wil ik het vooral hebben over de reden dat het zo goed is om Jezus beter te gaan leren kennen, ga even met me mee naar het Bijbelboek Hebreeën.

“God heeft vroeger vaak en op veel verschillende manieren tegen onze voorouders gesproken. Dat deed Hij door de profeten. Maar nu, aan het eind van de tijd, heeft Hij tegen óns gesproken door zijn Zoon.” (Hebreeën 1:1, BB)  

God spreekt. Hij houdt ervan om tegen ons, mensen, te spreken. Je ziet door het hele oude testament heen dat Hij op zoek is naar manieren om tegen ons te spreken. Profeten waren het voornaamste middel om tegen Zijn volk te spreken, maar God gebruikte zelfs een ezel om Zijn woorden door te geven. (Lees dit prachtige ezel-verhaal in Numeri 22)  

In deze tekst in Hebreeën zegt Paulus dat God vroeger heel vaak heeft gesproken door de profeten heen, maar dat God nu heeft gesproken door Zijn Zoon.

God heeft gesproken door Zijn Zoon te geven, Hij heeft gesproken door het leven van Jezus. Het offer van Jezus aan het kruis zal altijd tegen jou blijven zeggen: “Ik hou van jou. Wat je ook gedaan hebt, Ik hou van jou”. Door het leven en karakter van Jezus komen we erachter wat God tegen ons wilt zeggen.

Door deze tekst heen zegt God: kijk naar Jezus, kijk naar Jezus, kijk naar Jezus!”

En dat wil ik graag doen met jullie de aankomende dagen, naar Jezus kijken en van Hem leren. 

Ik geloof dat hoe meer we naar Jezus kijken, hoe meer we op Hem gaan lijken.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *