Kies jij vandaag voor God Zijn beloftes in jouw leven?

Wat een prachtig boek is Daniël. Ik hoop dat je er samen met mij veel uit hebt gehaald, en dat je God beter hebt leren kennen.

Daniël had een relatie met God, dat zag je aan hoe erg Daniël op God vertrouwde. 

Ik denk dat Daniël vaker in zijn leven had gezien dat God zich aan zijn beloftes houdt. Zoals in Psalm 91:14 en in Jeremia 15:21 staat. God zal je beschermen, omdat wij Hem kennen.  

In Daniël 8 tot en met 12 staan veel beloftes, dromen en visioenen van Daniël. Het is het waard om te lezen nadat we samen zo door het boek van Daniël zijn gegaan. Ik hoop dat je er nog heel wat uithaalt hoe God werkt en wat voor hoopvolle toekomst Hij Zijn kinderen wilt geven.

Daniël begon als een gevangene in zijn verhaal, en eindigde als een erg belangrijke schakel in de verschillende koninkrijken.

Hier onder zal ik een gebed schrijven uit het verhaal van Daniël. Schrijf het ergens op, zodat je het vaak over je leven mag uitspreken. God heeft deze beloftes in de Bijbel opgeschreven voor jou en mij. God wilt dat wij Hem kennen en ontdekken wat Hij kan doen. Want:

"De hemel en de aarde zullen verdwijnen, maar U blijft voor altijd. Hemel en aarde zullen verslijten als een kledingstuk. U zal ze oprollen als een mantel en ze vervangen door een andere. Maar U blijft dezelfde en aan uw leven komt geen einde." (Hebreeën 1:10-12)  

God is vandaag nog steeds dezelfde als toen. Heb jij dat al wel eens beseft?

Lieve God,

Dank U wel dat als ik een gevangene ben en lijkt er geen toekomst meer voor mij  te zijn, U mij een hoopvolle toekomst geeft.

Als ik uw weg kies terwijl ik weet dat mensen daar niet mee eens zullen zijn, zult u mij zegenen en de juiste mensen op mijn pad zetten.

Als ik U vraag om wijsheid in lastige situaties, zult U mij dat geven.

Dank U dat ik U mag aanbidden als mijn God.

Dank U dat U naast mij zal staan en mij zal redden uit het vuur.

Vader, ik wil vandaag weer opnieuw kiezen voor U, want ik besef: alles wat U doet is goed en rechtvaardig.

Vader, geef mij hoop en geloof in situaties waarin niets anders mij kan redden, dan alleen Uw liefde, goedheid en trouw.

Amen.

Wees gezegend, dat je in de beloftes mag lopen die God voor jou heeft. Ik bid voor jou dat je in alle situaties God als prioriteit mag hebben.

Inge

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *