Jij bent Gods liefde waard!

Zondag hadden we het over Jezus als onze dekmantel. We zijn, door Jezus, heilig en rein genoeg om bij God te komen. Hoe kan het dan eigenlijk dat wij ons soms nog steeds niet goed genoeg voelen om naar God te gaan?

Doordat Jezus voor ons aan het kruis is gegaan is er geen offer voor de zonde meer nodig. (Zie Hebreeën 10:18, HSV). Omdat Jezus ons offer is, hoeven wij niets meer te doen voordat we naar God toegaan. Alleen het bloed van Jezus maakt ons rein.

In Hebreeën 12:1 (NBV) staat: “Nu wij door zo’n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten wij ook de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt.” 

Elke last die je bij je draagt weerhoudt jou ervan om te rennen naar God. De last van de zonde zegt eigenlijk dat je zelf nog offers moet brengen. Je voelt je dan schuldig en schaamt je. Deze last zegt dat je niet vrij bent en dat je eerst zelf je lasten moet dragen voordat je bij God mag komen. 

Soms kun je je dagen lang schamen of schuldig voelen over iets doms wat je gedaan hebt. Je kunt je een mislukkeling voelen die het vast nooit goed zal doen. 

Deze gevoelens van schuld en schaamte zijn een last die jij niet hoeft te dragen. Jezus heeft dit namelijk al gedaan! God wil juist elke keer opnieuw beginnen en genade schenken. Hij wil niet dat je gekweld wordt door deze gevoelens en gedachten.. Je bént Gods liefde waard. God staat met Zijn armen wijd jou op te wachten!

Welke straf denk jij nog te moeten dragen? Leef vandaag met de gedachte dat Jezus de straf al voor jou gedragen heeft, en dat je vrij bent. Jouw identiteit wordt niet bepaald door wat je doet, maar door wie je bent. Een kind van de Allerhoogste God!

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *