Jezus kennen is het eeuwige leven

Vandaag is een bijzondere dag. We gaan het namelijk over de tekst der teksten hebben. Johannes 17:3. Dit was namelijk mijn trouwtekst. 😉

Dit staat er: "Het eeuwige leven is dat de mensen U kennen, de enige echte God, en Jezus Christus die U heeft gestuurd."

Wow. Het eeuwig leven is dus dat we God kennen. Toen ik deze tekst de eerste keer las veranderde er best veel in mijn geloof. We kennen allemaal Johannes 3:16 wel. Het komt er op neer dat we het eeuwig leven krijgen als we in Jezus geloven. Ik dacht altijd dat daar bedoeld werd dat we dan naar de hemel gaan. Het eeuwig leven begint als we dood gaan, dan gaan we in de hemel wonen. 

Maar deze tekst zegt heel iets anders. Het eeuwig leven begint al wanneer ik Jezus leer kennen. Hem kennen is dat eeuwige leven. 

Je ziet in Genesis al dat we zijn gemaakt om God te kennen. God plaatste Adam en Eva in een tuin, zodat Hij voor altijd met ze kon 'chillen'. Hij heeft de mens gemaakt voor een relatie met Hem. 

Door Jezus kunnen we God weer kennen. Jezus herstelt ons weer naar hoe we bedoeld zijn. In relatie met God leven.

Soms denken we dat God leren kennen een middel is, zodat we uiteindelijk in de hemel kunnen gaan wonen. Maar dat is niet zo. God leren kennen is geen middel, maar het doel zelf. In de hemel krijgen we de kans om God te kennen 'zoals we zelf gekend worden'. (Zie 1 Korinthiërs 13:12) De hemel is de hemel omdat we daar God kunnen kennen.  

En daarom begin het eeuwige leven nu al, omdat we nu al kunnen beginnen met God leren kennen. We zien Hem namelijk in Jezus, en Hij wil elke dag met ons praten. 

Dus: "God had de wereld zo lief, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar Jezus leert kennen."

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *