Jezus is het leven vol vreugde

Weet je dat de Bijbel zegt dat Jezus vol blijdschap was? Hebreeën zegt dat Jezus meer blijdschap had gekregen dan anderen en in Lukas 10:21 staat zelfs dat Jezus juichte van blijdschap.  

Jezus wil deze blijdschap die Hij heeft graag met ons delen. Jezus geeft alles wat Hij heeft aan ons. Zijn liefde, Zijn blijdschap en zelfs Zijn leven. Daarom is het zo goed om veel tijd met Hem door te brengen. Aan de voeten van Jezus vind je namelijk alles wat je nodig hebt. 

In Psalm 16:11 staat iets prachtigs: "U wijst mij de weg naar het leven: overvloedige vreugde in uw nabijheid, voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde."

In Gods aanwezigheid is overvloedige vreugde. Dat vind ik zo mooi aan God, hè. Het zou al superchill zijn als er vreugde was in Gods aanwezigheid. Maar dan is deze vreugde ook nog overvloedig. Bij God is namelijk altijd meer dan we denken. 

God is dus onze bron van vreugde en doordat Jezus het voorhangsel heeft gescheurd mogen we weer bij Hem zijn. We kunnen dus tappen uit een oneindige, overvloedige bron van blijdschap. 

Deze blijdschap van God is niet gewoon een lekker gevoel tijdens een mooi aanbiddingsliedje. Nehemia 8:11 zegt dat de vreugde van God onze kracht is. Gods blijdschap is hetgene wat ons overeind houdt als het leven niet makkelijk is.   

Hoe moeilijk de omstandigheden soms ook zijn, als Gods vreugde in ons hart is geplant, kan niets dat meer stelen. En dan heeft de duivel niets meer te vertellen, dan kunnen we altijd schijnen voor God. Vraag daarom aan Jezus of Hij Zijn overvloedige vreugde aan jou wil geven. Ik weet zeker dat Hij dat dan zal doen!

In Filippenzen 4:4 staat: "Wees altijd blij in de Heer! Ik zeg het nóg een keer: wees blij!". Paulus zegt hier tegen de gemeente dat ze blij moeten zijn. Het is dus ook een keuze om blij te zijn met God.  

Maar waarom zijn we dan blij? Omdat God ons heeft gered, van de dood en van zonde. Hij heeft ons levend gemaakt door Jezus. We waren afgescheiden van God, maar nu mogen we Hem weer leren kennen. We mogen leven in Zijn Koninkrijk. En die wetenschap zorgt ervoor dat we altijd kunnen kiezen om blij te zijn, wat er ook in ons leven gebeurt. 

Jezus kennen is genoeg reden om de rest van je leven blij te zijn.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *