Jezus is het echte leven

Wat is leven? Hoe halen we het meeste uit het leven? Doen we dat door een studie te doen, dan een goede baan te vinden en een mooie carrière op te bouwen? Of doen we dat door veel tijd door te brengen met vrienden en familie?

Jezus zegt zelf in Johannes 10:10 dat Hij is gekomen om ons het leven te geven in overvloed. Weer dat woordje 'overvloed'. Een paar dagen geleden zagen we dat Jezus ons overvloedige vreugde wil geven, maar Hij wil ons dus ook het leven zelf in overvloed geven. Jezus heeft van alles meer dan genoeg en Hij wil het met ons delen!  

Bij Jezus is dus het echte leven te vinden. Dat betekent dus dat het leven bij Jezus beter is dan seks, drugs en rock en roll ;). Maar even serieus. Vriendschappen, seks (als je getrouwd bent 😉), relaties, sport, werk. Het zijn allemaal mooie dingen die God gemaakt heeft om van te genieten. Maar deze dingen zullen je nooit de vreugde en vervulling geven die in Jezus is.

Zoals we eerder hadden ontdekt zijn we gemaakt om in relatie met God te leven. Dit is dan ook de enige manier om echt vervuld te leven. Dicht bij Jezus zijn is dus het echte leven. 

Waar haal jij op dit moment je vreugde vandaan? Schrijf die dingen op en ga er met Jezus over praten. Maak vandaag nog de keuze om al je vervulling en vreugde uit Jezus te halen. Hij zal het je geven. 

Je kunt het eigenlijk wel vergelijken met een parachute. Een parachute is heel mooi en in staat om jou door de lucht te laten 'vliegen'. Maar als jij de rest van je leven met je parachute in je rugtas door het leven heen wandelt, ga je nooit ontdekken wat deze parachute kan doen. Je moet echt op de parachute vertrouwen om erachter te komen hoe geweldig het is. Je kunt pas door lucht vliegen als je uit een vliegtuig springt en de parachute gebruikt. 

Zo is het ook met het leven dat Jezus jou wil geven. Dat leven is er al en ligt klaar voor je. Maar je kunt je hele leven erover praten en erover zingen, maar het nooit echt gaan ervaren. Pas als je 'uit het vliegtuig springt', wanneer je op Jezus vertrouwt voor al je liefde en blijdschap, geef je Hem de ruimte om het echte leven aan jou te geven. 

Dus, gebruik je parachute!

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *