Jezus is de waarheid die altijd blijft

Hebreeën 13:8 vertelt ons dat Jezus altijd dezelfde blijft. Gisteren, vandaag en voor eeuwig. Altijd. Hij verandert niet.

Jezus en Zijn liefde is de enige waarheid op deze wereld die altijd standhoudt. Presidenten en premiers komen en gaan. Muziekhits komen en gaan. De meningen van de mensen om je heen zullen nooit stabiel zijn. De ene keer houden deze mensen van je en zijn ze positief, de andere keer weer negatief. Dit is de reden waarom je je vertrouwen op Jezus' liefde moet stellen.

Gods liefde is de enige liefde die altijd blijft. Je kunt er altijd op vertrouwen. Jezus is één keer voor je gestorven aan het kruis, maar dit offer blijft voor altijd bestaan. Het kruis zegt voor altijd: "Ik hou van jou."

Als mens ben je gemaakt om liefde nodig te hebben. Adam en Eva waren namelijk in relatie met God in het paradijs. God wandelde zelfs rond in het paradijs. (Zie Genesis 3:8) Bij God is meer dan genoeg liefde, ze hadden dan ook nooit tekort. Dit veranderde allemaal toen ze het paradijs werden uitgezet. Vanaf dat moment had de mens 'honger' naar liefde. Dit merken we vandaag nog steeds. 

We zoeken deze liefde in allerlei dingen. Vriendschappen, hobby's, feesten, seks en relaties. Omdat we op zoek zijn naar liefde doen we ons soms anders voor, als mensen maar van ons houden. 

Door Jezus' offer kunnen we weer kinderen van God worden. (Zie Efeziërs 1:5) Dit verandert alles. Onze 'honger' naar liefde wordt beantwoord door God overvloedige, niet te stoppen Vaderliefde. Hij heeft altijd genoeg liefde en Hij blijft altijd Dezelfde. En doordat Jezus de weg heeft vrijgemaakt, kan niets ons meer scheiden van Gods liefde. (Romeinen 8:38-39)

Gods liefde is genoeg en blijft voor altijd. Wat mensen ook van je vinden, God houdt van je. Bouw je leven daarom op Zijn liefde. Vul je gedachten met wat Hij over je zegt. Spendeer tijd met Hem, laat je hart vullen door Hem. Dan zul je geliefd en vervuld door het leven gaan en heb je altijd genoeg liefde om uit te delen aan de mensen om je heen.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *