Jezus is de enige weg, dus weg met de rest

“Vele wegen leiden naar Rome”, zegt het spreekwoord. Het betekent dat er meerdere manieren zijn om je doel te bereiken, je komt er toch wel. God is niet zoals Rome, er gaat maar één weg naar God toe, en die weg is Jezus.

Vaak denken we dat een goede Christen zijn de weg opent naar God. Maar veel bidden gaat je niet bij de Vader brengen.

Naar de kerk gaan gaat je niet bij de Vader brengen.

Worship-muziek luisteren gaat je niet bij de Vader brengen.

De lieve woorden van je vrienden gaan je niet bij de Vader brengen.

Preken luisteren gaat je niet bij de Vader brengen.

Er is maar één ding dat jou naar God brengt, het offer van Jezus. 

De Bijbel zegt dat Hij die geen zonde kende, tot zonde is gemaakt, zodat wij nu rechtvaardig voor God kunnen zijn. (Zie 2 Korinthiërs 5:21) Ik vind dit één van de mooiste teksten uit de Bijbel. Jezus werd vies, hij werd zonde, zodat wij schoon kunnen worden.  

Het enige wat jou naar God brengt is geloven in dit offer van Jezus. Geloven dat Jezus’ dood en opstanding genoeg is voor jouw redding. Het is een cadeau, geen verdienste. Je kunt het niet verdienen, omdat Hij het al heeft betaald.

De dingen die ik hiervoor allemaal heb genoemd kunnen jou natuurlijk wel helpen in je relatie met God, ze kunnen je alleen niet echt bij God brengen. Dat Jezus aan het kruis stierf maakt mogelijk dat we een relatie met God kunnen hebben. Het is het begin van de relatie. De start. Zoals een bruiloft ook het begin is van een huwelijk. 

Dat er een bruiloft is, zorgt dat je huwelijk bestaat. Maar dat je tijd en liefde in elkaar investeert, maakt dat je een goede relatie krijgt. Bidden, aanbidden en Christelijke vrienden hebben zijn manieren om te investeren in je relatie met God, maar ze mogen nooit de plek innemen van ‘de bruiloft’. 

We hebben het de afgelopen week gehad over dat Jezus de weg is. Jezus is de weg naar Vader, de weg naar vrijheid en Hij is de enige weg. Zondag gaan we verder met ‘de waarheid’.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *