Jezus geeft ons alles wat we nodig hebben!

Elia spreekt ook de mensen toe die een beetje van God én een beetje van Baäl willen. Misschien weten deze mensen wel dat God bestaat, maar het eren van Baäl geeft ze zoveel voordelen in een land waar God niet gediend wordt dat ze niet helemaal voor God willen gaan. Elia spreekt deze mensen toe en zet ze voor de keus: ‘Als de Heer God is, volg Hem dan; is het Baäl, volg dan hem.’

Misschien herken je jezelf hier wel in. Je weet dat God bestaat, maar het is wel een heel fijn en veilig idee dat je Hem niet hoeft te vertrouwen omdat je hard kan werken voor een goede baan. Misschien wil je God echt heel graag volgen, maar word je enorm afgeleid door je telefoon. Of je probeert je hart echt op Jezus te richten, maar vrienden of relaties met andere visies houden je ervan af om jezelf 100% te geven. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat je jezelf en je eigen leven te belangrijk vindt en dat je bang bent om dit kwijt te raken. 

Ik wil je echter vertellen dat Hij het zo waard is. Toen Jezus stierf aan het kruis gaf Hij ons alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn en voldoening te vinden: een leven samen met Hem. We mogen Hem erop vertrouwen dat Hij weet wat we nodig hebben en dat wat Hij ons gegeven heeft voor altijd genoeg zal zijn.  We hoeven hier nooit een compromis voor te sluiten. Jezus heeft voor veel meer betaald dan een leven wat maar voor de helft om Hem draait. Hoe geweldig is dat!

Wat staat jou nog in de weg om God voor 100% te volgen? Schrijf het op en ga ervoor bidden. Ook kan je praktisch gaan kijken hoe je hier verandering in kunt brengen. Wat zou jij vanaf vandaag anders kunnen doen zodat je meer op Jezus gaat lijken?