Jesus, you make the darkness tremble ~ Luuk Salomons

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat het weer de tijd is van Halloween. Een feest waarbij mensen zich verkleden en het daarnaast geweldig vinden om dood en angst te aanbidden.

Dat is op zich helemaal prima, alleen hebben wij christenen er een handje van om hier heel angstig van te worden. Massaal organiseren we bidstonden en verklaren we het bloed van Jezus over onze deurposten. We schrijven boze brieven naar attractieparken en gemeentes die rondom Halloween activiteiten organiseren.

Zijn deze zorgen dan onterecht? Nee, dat zeker niet! Halloween is een naar feest en het hoort zeker niet bij het leven van een christen. Waar wij de liefde vieren, wordt bij Halloween angst gevierd. De occulte oorsprong van Halloween is ook niet te ontkennen en als ik interviews met ex-heksen mag geloven is de tijd van Halloween nog steeds een belangrijke tijd voor hen. Geesten oproepen en de duisternis vereren is zeker geen spelletje en kan serieuze gevolgen hebben.

Moeten wij hier bang voor zijn? Nee. Ik geloof met mijn hele wezen in het volbrachte werk van Jezus Christus. Ik geloof dat toen Jezus werd gekruisigd en na drie dagen uit het graf opstond Hij de duivel heeft overwonnen. Ik geloof dat de duivel christenen niet hoeft te laten beven, maar dat de duivel beeft bij het horen van de naam van Jezus Christus. Ik geloof dat toen de Heilige geest in ons kwam wonen Jezus zelf in ons kwam wonen dus dat dezelfde kracht die Jezus deed opstaan uit de dood nu in ons woont (Rom 8:11). Ik geloof dat de duivel er alles aan doet om christenen te laten geloven dat ze zwak zijn en dat ze zich moeten verstoppen. Wij weten wel beter dan dat!

De Geest die Jezus uit de dood deed opstaan, woont en werkt met dezelfde kracht in jou (Rom. 8:11).

Onze taak

Markus 16: 15 En Hij zei tegen hen: Ga heen in heel de wereld, predik het Evangelie aan alle schepselen. 16 Wie geloofd zal hebben en gedoopt zal zijn, zal zalig worden, maar wie niet geloofd zal hebben, zal verdoemd worden. 17 En hen die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij demonen uitdrijven; in vreemde talen zullen zij spreken; 18 slangen zullen zij oppakken; en als zij iets dodelijks zullen drinken, zal het hen beslist niet schaden; op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden.

In Markus 16 staat dat iedereen die Jezus volgt herkend zal worden aan een aantal dingen, waaronder het uitdrijven van demonen (lees: kwade machten). Moeten wij nu naar elk Halloween-feestje gaan en random tegen demonen gaan schreeuwen? Nee,dat bedoel ik niet.

Wat ik denk dat wij mogen doen als christen in deze tijd, misschien nog wel meer dan anders, is:

Ons licht laten schijnen

Mattheus 5:16 Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.

Éen klein lampje kan een enorm effect hebben in een donkere ruimte. Hoe donkerder het om je heen is, hoe duidelijker het licht is dat in jou brandt. Waar licht is kan geen duisternis zijn. Dank God dat hij koning is, vooral op de plekken waar dat niet zo lijkt te zijn. Herinner elkaar er elke keer aan wie Koning is.

Liefhebben

1 Johannes 4: 18 In de liefde is geen plaats voor angst. Integendeel, de volmaakte liefde verdrijft de angst. Angst houdt altijd verband met straf. Wie nog angst kent, kent de volmaakte liefde nog niet.

Liefde drijft alle angst uit. Laten wij deze dagen extra liefde tonen. Complimenten geven aan de supermarktmedewerker, conducteur, leraar, klasgenoot of collega. Misschien iemand een bloemetje brengen, doe wat bij jou past. Maar weet dit:

Elke daad van liefde is een krachtig wapen tegen de duisternis.

Ik wil afsluiten met dit prachtige lied, Jezus laat de duisternis schudden, niet andersom!

Jesus, Jesus, You make the darkness tremble
Jesus, Jesus, You silence fear
Jesus, Jesus, You make the darkness tremble
Jesus, Jesus
Your name is a light that the shadows can’t deny
Your name cannot be overcome
Your name is alive forever lifted high
Your name cannot be overcome

Een gedachte over “Jesus, you make the darkness tremble ~ Luuk Salomons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.