Je pleegt geen overspel

'Geniet van je verbond met Jezus, want je zit niet meer vast aan de wet!' Dat is hoe ik Paulus' woorden samenvatte in mijn vorige mail. 

Als wij onszelf dus geven aan Jezus en Hem gaan dienen, plegen we geen overspel. We gaan dan niet vreemd, want we hebben geen relatie meer met de duisternis. Toch merk ik wel dat het soms zo voelt. 

Soms voelt het bijna 'oneerlijk' om niet te roddelen, omdat ik zo lang zo'n goede relatie heb gehad met deze zonde. Soms voelt het bijna 'oneerlijk' om op een goede manier naar vrouwen te kijken, omdat ik dit zo lang op een verkeerde manier heb gedaan. 

Voordat we Jezus kenden, waren we volgens de Bijbel 'kinderen van de duivel'. We voelden ons thuis in de duisternis. Het klinkt misschien een beetje hard, maar het is wel de realiteit. Je zou kunnen zeggen dat we 'getrouwd waren met de zonde'. We kenden de zonde door en door, en zonde wist ons keer op keer te verleiden. 

Maar nu is alles anders, nu zijn we de bruid van Jezus. We hebben een nieuwe Bruidegom, Jezus zelf. Toch probeert de duisternis ons nog vaak te herinneren aan wie we vroeger waren, en ook aan hoe het vroeger was. Eigenlijk zegt de duivel dan: "Je gaat vreemd, je hoorde toch bij mij?".

Als we deze dingen denken, kunnen we samen met Paulus zeggen: "Ik ben niet getrouwd met de wet en de zonde, dat was mijn oude ik. En deze oude ik heb ik al lang begraven in het doopbad. Heel eerlijk gezegd, ik heb geen idee over wie je het hebt" 

Ja, we zijn echt vrij van de zonde.

Nils van Asselt

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *