Is jouw droombaan waardeloos?

Toen ik moest gaan studeren, had ik geen idee wat ik wilde doen. Er waren wel een aantal studies die ik interessant vond. Journalistiek bijvoorbeeld, maar ik zag mezelf niet de rest van mijn leven journalist zijn.

Op een gegeven moment kwam de mogelijkheid om me te verdiepen in IT. En eindelijk, eindelijk had ik iets gevonden wat ik super leuk vond. Ik hou van de moeilijke problemen oplossen. Ik hou van de creativiteit die bij het werk komt kijken. En ik hou er vooral van om een computer al het moeilijke werk te laten doen. 

Ik ben heel erg dankbaar dat ik nu iets doe met mijn leven wat ik zo leuk vind, en zou eigenlijk nooit meer werk willen gaan doen wat ik niet leuk vind.

Paulus deed ook iets met zijn leven wat hij super leuk vond. Of in ieder geval had hij zijn levensdoel bereikt. Zoals hij het zelf zegt: "Volgens de Joodse wet was ik volmaakt.". Hij leefde precies zoals het moest. Hij was zelfs een Farizeeër. (Toen was dat nog iets positiefs ;))

En dan zegt Paulus ineens dit: "Ja, ik vind het nu allemaal waardeloos, omdat niets zo kostbaar is als het kennen van mijn Heer Jezus Christus. Voor Hem heb ik het allemaal als troep weggegooid, om Christus te kunnen ontvangen." (Filippenzen 3:8)

Kun je het je voorstellen? Je droombaan of je levensdoel ineens 'waardeloos' vinden? Ik wel, als ik eerlijk ben. Jezus leren kennen maakt mij nog zoveel blijer dan mijn leuke werk. 

Maar ik begrijp het ook heel goed als je je dit nog niet kan voorstellen. Ik kon dat ook nooit. Ik zou je dan willen uitdagen: Praat met Jezus. Lees over Jezus. Zing voor Jezus. Net zolang totdat je kunt zeggen: Niks is zo goed als het kennen van Jezus.

Nils van Asselt

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *