Hoe worden we verliefd?

Dit is de laatste zondag van deze maand, dus we sluiten deze serie vandaag af. Ik ben benieuwd wat je de afgelopen weken vond van de dingen die ik met je heb gedeeld. Het hele onderwerp ‘verliefd op Jezus’ heeft in ieder geval diepe indruk op mij gemaakt, en ik hoop ook op jou. 

Hier nog één keer in het kort 'verliefd op Jezus':

  • Jezus zegt in Mattheüs 22 dat het grootste gebod, het belangrijkste van het hele oude testament, het liefhebben van God is. Liefhebben met heel ons hart, heel ons verstand en heel onze ziel. Oftewel: Hem liefhebben met alles wat we hebben.  
  • Jezus zegt in Mattheüs 10 dat we Hem boven alles moeten liefhebben. Niets is belangrijker dan onze liefde voor Hem. Hem liefhebben is ons doel!
  • Er komt een dag aan dat we één zullen zijn met Hem. Wij als bruid zullen dan trouwen met onze Bruidegom. En het moment dat wij tot geloof kwamen, vroeg Hij ons als het ware ten huwelijk. Onze verlovingsring is de Heilige Geest!
  • Jezus is onze eerste liefde. We moeten onze harten onderzoeken om te checken of we niet voor God werken zonder Hem lief te hebben! Dit deed de kerk in Efeze in Openbaring 2 wel, maar Jezus spoorde hen in liefde aan om zich te bekeren.
  • In Johannes 14 zegt Jezus dat als we Hem écht liefhebben, dit wordt laten zien in onze gehoorzaamheid. Liefde komt in actie. Obedience is the proof of your love.  
  • In Lukas 7 laat Jezus zien dat de liefde voor Hem onder andere voortkomt uit het besef dat Hij ons zo ontzettend veel heeft vergeven. Omdat Hij zo trouw is, zo geduldig en zo liefdevol, hebben wij Hem lief. Wat zouden we ooit zijn zonder Hem?
  • Tegelijkertijd keken we naar de liefde die we voor Hem hebben, die niet gebaseerd is op wat we van Hem krijgen. We houden van Zijn karakter, en nog meer dan wat Hij voor ons kan doen, willen we Hem! Liefde is niet gefocust op zichzelf, en zo is onze liefde  voor Hem er niet voor ons eigen belang, maar voor wie Hij is.
  • Jezus is onverslaanbaar. Hij wint altijd. Hij is de Leeuw en het Lam! Onze verliefdheid zal ons onvermoeid maken: we will never stop singing!

Eén ding is zeker: Jezus is stapelgek op jou. Of je nou van Hem houdt of niet, Hij houdt van jou. Niet om wat je voor Hem kan doen, Hij houdt van je om wie jij bent.

"Jezus, bedankt voor wie U bent, dat menen we uit onze harten. U bent het beste wat ooit hebben meegemaakt, en ooit zullen we voor altijd samen zijn. We love You."

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *