Hoe jij hersteld bent!

De vorige keer ontdekten we dat in het paradijs het beeld van God in ons verloren is gegaan door de zondeval. Jezus kwam om dit beeld weer in ons te herstellen. Hij kwam zodat wij weer kinderen van God konden worden! 

Alles wat geschapen is, is bedoeld om vanuit God te komen. Alleen toen Adam zondigde ging dus het beeld van God in hem dood. Er staat in de Bijbel ook dat iedereen die na Adam werd geboren op Adam leek, dus niet meer op God. De potentie om op God te lijken en een relatie met Hem te hebben zat nog steeds in de mens, alleen zijn Heilige Geest was niet meer in ons. We waren geestelijk dus eigenlijk dood, omdat de Geest van het Leven niet meer in ons woonde.

Er was maar een kleine stap nodig om te zondigen en toen was er (zo leek het) geen weg meer terug. Alles was misgegaan. Gelukkig weten wij nu dat die Weg terug er wel is, en Zijn naam is Jezus. Jezus kwam op aarde om een perfect voorbeeld te zijn. Om te laten zien wat het betekent om als evenbeeld van God op aarde te leven. Hij kwam om de macht van zonde en dood die ons vasthield te verslaan. En het is Hem gelukt!

Omdat Jezus dat allemaal overwonnen heeft, kunnen wij in vrijheid geboren worden. Daarvoor moeten we dus wel, zoals de Bijbel het zegt, opnieuw geboren worden. We hebben de mogelijkheid om het cadeau van onze redding aan te pakken en opnieuw te beginnen, alsof we nog nooit gezondigd hebben. We kunnen weer leven in liefde. We kunnen weer leven zonder egoïsme, omdat God genoeg voor ons is. Hij is de voorziener van liefde, vrede, kracht, welvaart, welzijn en alles wat je nodig hebt om de hele dag uit te delen aan andere mensen.

Jezus is genoeg! Voor altijd genoeg!

We gaan vandaag opnieuw tijd met God nemen en een vraag aan Hem stellen, neem daarna net als gisteren weer de tijd om even naar Hem te luisteren. Schrijf op wat in je opkomt. Dit is de vraag voor vandaag:

  • Wilt U mij laten zien hoeveel vrijheid U mij heeft gegeven door Uw offer aan het kruis?

God spreekt trouwens ook heel vaak door de Bijbel heen, dus ga op onderzoek uit wat deze vrijheid betekent voor jou!

Roan

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *