Hoe jij bedoeld bent!

Dat we zijn gemaakt naar Gods evenbeeld heb je misschien al vaak gehoord. Ik denk alleen dat je nog niet zo vaak gehoord hebt wat ik er nu over ga zeggen. Als je naar de Hebreeuwse tekst kijkt, wordt voor ‘evenbeeld’ hetzelfde woord gebruikt als voor ‘afgodsbeeld’. 

God heeft dus een beeld van zichzelf gemaakt, dat zijn wij, de mensen. Elke keer als dit beeld wordt vermenigvuldigd ontstaat er weer een nieuw beeld van God op aarde. God zegt niet voor niks in de wet dat de mens geen beeld van Hem mag maken. Dit is omdat God dit beeld zelf al gemaakt heeft. Hij heeft ons bedoeld om vertegenwoordigers van Hem te zijn, Hij wil dat iedereen die ons ziet aan Hem gaat denken.

Tegen Adam en Eva zei God dat ze van alle bomen mochten eten behalve van ‘de boom van de kennis van goed en kwaad’. Als ze van die boom zouden eten, zouden ze zeker sterven. Het vreemde is, dat als je dat stuk in de Bijbel leest, Adam en Eva niet echt dood gaan. Hetgene wat stierf was het beeld van God in hen, de mens. Hun leven met God stopte, ze leken niet meer op God. 

Ze hadden een verkeerd en egoïstisch perspectief gekregen en konden nu niet meer bij God blijven. Ze moesten uit de hof van Eden. Sindsdien was de mens altijd op zoek naar liefde voor zichzelf, omdat hij afgesneden was van de bron van echte liefde. Mensen werden egoïstisch, terwijl God hen had bedoeld om liefdevol en gevend te zijn, net zoals Hij zelf is. 

God heeft ook jou bedoeld om op Hem te lijken, om liefdevol te zijn. Hij heeft je bedoeld om steeds meer op Jezus te gaan lijken, zodat je Hem kan laten zien aan deze wereld. 

Ik denk dat het goed is als jullie deze drie dagen niet alleen maar luisteren naar wat ik jullie te vertellen heb, maar vooral naar wat God tegen jullie te zeggen heeft. 

Ik heb een aantal vragen opgesteld die je aan God kan stellen, daarna kan je een poosje naar Hem gaan luisteren. Als kind van God kun je namelijk Zijn stem verstaan en herkennen, zoals ook in Johannes 10 geschreven staat. Wees na het stellen van de vragen een aantal minuten stil en schrijf gewoon op wat er in je hart op komt!

  • Lieve God, wat voor Vader wilt U voor mij zijn?
  • Vader, wilt U mij laten zien hoe U mij ziet? Wat betekent het dat ik Uw zoon of dochter ben?
  • Lieve Papa, wilt U mij laten zien hoe U de mensen om mij heen ziet?

Roan

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *