Hoe besteed jij je tijd?

Tijd is misschien wel het meest kostbaarste bezit in ons leven. Op het moment dat we het besteden is het ook alweer weg. Elke dag maken we keuzes waar we onze tijd in investeren en met wie we onze tijd doorbrengen. In ons drukke leven lijkt het wel alsof de tijd steeds sneller gaat en zonder dat we het soms doorhebben vliegen de dagen aan ons voorbij. Herken jij dit ook? Psalm 144:4 beschrijft het op een rake manier: "Een mens is vluchtig als een ademtocht, zijn dagen glijden als een schaduw weg’’.  

Hoe krijgen we een goed besef van onze tijd en wat is er voor nodig om goed met onze tijd om te gaan? Ik doe dit vaak door na te denken over mijn eigen begrafenis… Gezellig hè? Dat klinkt misschien een beetje gek maar ik zal je uitleggen waarom ik dit soms doe. Ik vraag mezelf vaak af hoe ik herinnerd wil worden. Wat wil ik dat mensen over mij zeggen op mijn begrafenis, en wie zal er iets over mij gaan vertellen? Heb ik tijdens mijn leven laten zien waar ik voor sta en wat ik echt belangrijk vindt? Deze vragen zetten mij stil bij hoe ik nu mijn leven leef. 

Ook Jezus dacht vaak aan zijn eigen begrafenis. Hij vertelde de discipelen vaak dat Hij een keer zou moeten sterven. Het deed hem beseffen waarom Hij hier op aarde rondliep en welke opdracht van God Hij mocht voltooien. Jezus zei: ‘’De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven’’. (Lucas 4:18) Jezus besefte zich dat Hij maar een korte tijd had om dit goede nieuws te verkondigen.  

De komende dagen gaan we kijken naar het leven van Jezus. We gaan zien hoe Hij in korte tijd zo’n grote impact heeft kunnen achterlaten. Doe je mee?

Ik wil je gelijk een uitdaging meegeven. Wat wil jij dat mensen over jou zeggen later? Schrijf dit in een brief op en kijk voor jezelf wat je op dit moment al zou kunnen veranderen om je leven daar meer op te laten lijken. 

Wouter

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *