Heb jij altijd hoop en geloof dat God alles kan?

Daniël en zijn vrienden hebben heel wat meegemaakt in hun jaren in dienst bij de koningen.

God hielp hun door alles heen. Hij heeft hen niet verlaten.

Zoals we eerder al lazen, gaf Daniël echt de prioriteit aan God. Hij liet zich door niets tegenhouden om gehoorzaam te zijn aan God.

In Daniël 6 zien we dat koning Darius koning wordt. Hij besloot bestuurders aan te stellen over alle provincies van zijn rijk. Daniël werd een van de drie rijksbestuurders.

In vers 4 staat dat hij een betere bestuurder was dan de andere twee, omdat hij wijs en verstandig was.

Daniël viel dus op bij ze, en dan komt er nog bij dat de koning hem wilde aanstellen over het hele rijk. De twee andere rijksbestuurders zoeken dan iets bij Daniël waarmee ze hem konden beschuldigen.

Maar...

Daniël 6:5: "Ze konden niets vinden wat hij verkeerd deed of waarin hij oneerlijk was." ​​

Kunnen mensen dat ook over jouw leven zeggen? Wat een getuigenis zal dat zijn! Ik wil hier in van Daniël leren hoe hij leefde. Want hij viel op bij de rest omdat hij altijd eerlijk en trouw was.

De twee andere rijksbestuurders hadden een plan om Daniël om zeep te helpen. En de koning ging er mee in zee(p). Je leest hierover in Daniël 6:6-10.

Natuurlijk hield dat Daniël niet tegen, en hij besloot om te bidden net zoals hij altijd deed. Hij werd gespot en dit werd verteld aan de koning.

De koning was diepbedroefd. Hij probeerde nog een oplossing te bedenken, maar hij kon er niet meer omheen. Daniël moest in de leeuwenkuil. De koning had toch hoop. Toen Daniël naar de leeuwenkuil moest, zei de koning: "Ik hoop dat de God die jij zo trouw dient je zal redden!"

Wist hij door de verhalen van de andere koningen wat God kon?

Na een nacht geen eten en geen slaap ging koning Darius weer naar de leeuwenkuil. Hij riep Daniël bij de kuil bij naam. Hoe zou jij reageren na zo’n nacht? Zou je nog hoop en geloof hebben dat God iemand zelfs uit de leeuwenklauwen zou kunnen redden?

Daniël antwoorde. Hij was door God gered. God heeft in Daniëlsleven alweer laten zien dat Hij te vertrouwen is. Want toen de twee rijksbestuurders als straf in de kuil werden gegooid met hun gezinnen, raakten ze nog niet eens de bodem en de leeuwen scheurden hen al aan stukken.

Inge

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *