Goed nieuws

Heb je het al gehoord?! Er is iemand die je heeft gered! Iemand die voor jou Zijn leven heeft gegeven! Je hoeft niet meer te leven in afwezigheid van God, je hoeft niet meer te werken om goed genoeg te zijn en je mag dit leven, leven in al zijn volheid! 

Over de hele wereld zijn er al meer dan een miljard mensen veranderd door dit goede nieuws. Mensen hebben vergeving, hoop, vrede, rust, troost, een doel en nog zoveel meer ontvangen. En dat allemaal door ervoor te kiezen om te geloven in Jezus als onze Heer en Redder. Zoals Kolossenzen 1:6 zegt: "Over de hele wereld worden mensen door het goede nieuws veranderd."  

Hoe zit het met die andere miljarden mensen? Hoe gaan zij te weten komen dat er meer in het leven is? Dat er - zoals jij al weet - een liefhebbende Vader is die met open armen klaar staat voor Zijn kinderen en wacht tot ze naar Hem toe komen? Misschien vraag je je af of jij hier wel voor bent geroepen, wie je dan zou kunnen bereiken of hoe je dit precies kan doen. De aankomende weken gaan we ontdekken wat God hierover zegt in zijn Woord en hoe Hij jou wil gebruiken om de wereld om jou heen te veranderen door de levensveranderende boodschap van Jezus! 

Vooral als je al langer christen bent, kan je soms vergeten wat voor geweldig nieuws het evangelie eigenlijk is. Het kan vanzelfsprekend worden wat Jezus voor jou heeft gedaan. Voordat we bezig willen gaan met het delen van deze boodschap, is het goed om eerst stil te staan bij wat deze boodschap echt voor jou heeft betekend en wat het jou vandaag de dag doet. 

Jouw verhaal is waarschijnlijk anders dan dat van mij, maar we zijn allemaal geboren in gebrokenheid. Voordat we Jezus leerden kennen, leefden we niet met het doel en het plan waar we voor gemaakt waren. We zochten in de eerste plaats liefde en bevrediging op plekken die ons maar tijdelijk vulden; misschien geld, drank, aandacht of seks. 

Het grootste probleem was de zonde, waar we aan vast zaten en die als een muur tussen ons en God in stond. Maar toen kwam Jezus; Hij maakte de weg naar de Vader vrij door onze zonde op Zich te nemen. Daardoor kunnen wij leven in vriendschap met God en ontdekken wat Zijn plan voor ons leven is hier op aarde. Een leven waar we niet langer hoeven te zoeken naar wereldse liefde en voldoening, maar waar God ons elke dag compleet wilt vullen met Zijn onvoorwaardelijke liefde. Een leven in relatie met Hem. Een leven tot Zijn eer. Lees Efeze 2:1-10 voor een geweldige samenvatting over waar we waren als mensen en God ons nu heeft gebracht.  

Jezus is niet alleen voor jouw vergeving gestorven, maar Hij wil die genade en liefde aan ieder persoon geven. Het medicijn voor alle gebrokenheid in deze wereld is Jezus. En als jij een levensreddend medicijn hebt, dan houd je dat niet alleen voor jezelf. Je deelt het met de mensen die het zo hard nodig hebben.

Uiteindelijk betekent evangeliseren dat je goed, geweldig nieuws hebt en dat je dit, als logische reactie, wil doorvertellen aan de mensen om je heen. Daarom is het zo belangrijk dat je voor jezelf beseft wat het goede nieuws inhoudt. Zoals in Lukas 6:45 zo mooi staat: Waar je hart vol van is, daar stroomt je mond van over.  

Bedenk eens voor jezelf wat Jezus in jouw leven heeft gedaan en waarom jij in Hem gelooft en schrijf dit op voor jezelf. Bedank Hem voor wat Hij voor jou heeft gedaan!

Joshua en Noah

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *