Gods waarheid is sterker dan elke leugen!

We gaan vandaag beginnen met het volgen van een belangrijke gebeurtenis in het leven van Elia, waar hij alles wat hij had gaf voor God. Ik vind dit echt een prachtig verhaal: het heeft zoveel raakvlakken met ons eigen leven en het is zo krachtig! We gaan wat verder inzoomen op wat er nou precies gebeurt in dit hoofdstuk in de Bijbel en wat dit betekent voor ons eigen leven. 

Voordat je begint met lezen is het belangrijk om te weten dat dit verhaal zich afspeelde toen Achab koning was over Israël. Hij was gestopt met het dienen van God nadat hij een vrouw trouwde die afgoden vereerde. 

God was hier niet blij mee. Daarom moest Elia (de profeet uit die tijd) Achab vertellen dat, als consequentie van wat Achab had gedaan, het de komende jaren niet zou gaan regenen in het land. Achab was ongelooflijk boos op Elia, die gevlucht was nadat hij dit nieuws had gebracht. 

Na een paar jaar stuurt God Elia terug naar de koning, omdat Hij het weer wil laten regenen in het land. 

Lees het verhaal zelf in 1 Koningen 18:16-22. 

Doordat Achab Baäl was gaan vereren was het land vol van profeten van afgoden. Zoals Elia de stem van God was voor de mensen in Israël, zo waren de profeten die hier genoemd worden stemmen van de afgoden die vereerd werden. Waar Elia waarheid bracht in het land, verkondigden de profeten van Baäl en Asjera leugens over wie God is.

Het kan zo zijn dat jij ook profeten van Baäl en Asjera in jouw leven hebt. Misschien vind je geld heel erg belangrijk en heb je de leugen in je hoofd dat je dat harder nodig hebt dan Gods liefde. Misschien ben je erg onzeker over jezelf en denk je dat God daar niets aan kan veranderen. Maar het kan ook zo zijn dat je jezelf altijd heel erg zielig vindt, of dat je gelooft dat je andere mensen nodig hebt om echt gelukkig te zijn. 

Deze profeten van de afgoden, leugens die je vertellen dat God niet op 1 in jouw leven hoeft te staan, zijn echter veel zwakker dan de waarheid die God je zegt.

Vraag God om jou te laten zien welke profeten van de afgoden jij in je leven hebt. Als je wil kan deze opschrijven. Ik geloof dat God je hier de komende dagen vrij van wil maken!