Gods baarmoeder ~ Inge Drost

Huh, Ing, ben je zwanger? Maar je bent toch net getrouwd?

Vanaf september verwachten Roan en ik ons eerste kindje, in juni zijn we uitgerekend. Nee, niet gepland, maar zeker wel welkom.We zijn net getrouwd, en ik ben nog 19 als het kindje op de wereld komt..!

Ik vind het geen ongelukje, ik vind het zelfs een zegen dat God ons dit kindje toevertrouwd. Een kindje op de wereld zetten, maar toch ook een verantwoording nemen om het kindje op te voeden zoals God het wilt. In het begin vond ik het leuk, een kind krijgen. Prima. Een meisjesdroom die ik vroeger al met de Barbies uitspeelde. Ik werk zelf op de Kinderopvang, dus zie genoeg baby’s voorbij komen. Ik weet hoe het is om een kindje de luiers te verschonen, aan te kleden, te voeden, enzovoort.

Maar nu besef ik steeds meer… echt een kind in je buik hebben, en samen elke dag in 1 lichaam door het leven gaan, dat gaat zo diep en is zó bijzonder! Soms voel ik dat het kindje er zit, ik voel dan dat het wat dikker is op de plek van mijn baarmoeder. Ohja, ik ben zwanger. Of ik ga even rennen voor mijn bus, pfff, buiten adem. Ohja, ik ben zwanger. Maar de laatste week is het meer zichtbaar geworden, mijn buik groeit! En vanaf gisteravond voel ik het kindje ook schoppen! Wat heerlijk!

Maar het meest bijzonderst is nog hoe God dit allemaal bedacht heeft. Ik schrijf dit wel even simpel op, maar buiten mijn woorden gaat een hoop Liefde en bewondering uit naar de Schepper die dit prachtige schepsel heeft gemaakt. Het kindje heeft nu een hoofdje, armpjes, beentjes, al vingertjes, oogjes waardoor het kindje dag en nacht kan zien, en oortjes waardoor het kindje mijn darmen en bloedstromen kan horen. Hoe speciaal.. Een stukje paradijs in mij. God wist dit al, al toen ik nog niet eens geboren was wist Hij dat ik zou trouwen en meteen een kindje zou krijgen en hoe het kindje zal heten. God heeft zijn of haar naam in Zijn beide handpalmen gegrift..! (Jesaja 49:16)

Maar niet alleen mijn kindje, ook mij, ook jou, de persoon waar je naast zit, waar je bij woont, waarvan je houdt, waar je mee werkt, iedereen die je kent en niet wilt kennen, en nog veel meer mensen. Iedereen heeft hij in Zijn handpalmen gegrift. In vers 1 van Jesaja 49 staat dat God je heeft geroepen van de moederschoot af, van de baarmoeder af heeft Hij jou naam genoemd. Het is zo gaaf als je kan beseffen dat je een paradijs bent in de baarmoeder van God. God heeft een enorm grote baarmoeder, Hij draagt al Zijn kinderen. Hij ontfermt zich over al Zijn kinderen. Ik mag mij over mijn kindje ontfermen, het kindje mag veilig zijn in mijn schoot, ik mag voor het kindje zorgen, samen met Roan.

Maar ben jij beschikbaar om je te laten ontfermen door de beste Vader die jou uitgekozen heeft, en die jou al kende voordat je überhaupt neusgaten had?

7 gedachten over “Gods baarmoeder ~ Inge Drost

  1. Zo bijzonder!
    Het lijkt zo kort geleden dat jouw neusgaten groeiden in mijn buik, en nu groeien er neusgaten in jouw buik – en lees ik je steengoeie blog op een knettermooie website…! Bijna niet te vatten hoor..!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.