God kent iedereen!

De gave van 'woorden van kennis' is een gave waarbij God jou dingen laat weten die je eigenlijk niet kan weten. Het is dus eigenlijk bovennatuurlijke kennis. 

Een voorbeeld van deze gave in de Bijbel kun je vinden in 2 Koningen 6. In dit verhaal wil de koning van Syrië oorlog voeren tegen Israël. Steeds als hij wil aanvallen openbaart God de aanvalsplannen van de koning aan Elia. Hierdoor is Israël goed voorbereid op deze oorlog. De koning van Syrië vraagt zich zelfs af wie steeds zijn plannen verraadt.

En dan hebben we ook nog dat mooie verhaal van Jezus in Johannes 4. "De vrouw antwoordde: "Ik heb geen man." Jezus zei tegen haar: "Het klopt dat je zegt dat je geen man hebt. Want je hebt vijf mannen gehad, en met de man met wie je nu leeft, ben je niet getrouwd. Je hebt dus de waarheid gezegd." (Johannes 4:17-18, BB)

Wanneer Jezus bij een waterput met een vrouw in gesprek raakt weet Hij alles over haar liefdesrelaties. Jezus vertelt dit aan haar, en daardoor geeft de vrouw uiteindelijk God eer. 

Dat is precies wat God in jouw leven wil doen. Hij wil jou dingen laten zien over de mensen om je heen, zodat deze mensen erachter komen dat God hen kent en zodat ze Hem gaan eren. 

Woorden van kennis hebben soms wel wat weg van profetie, maar het is toch echt wat anders. Waar profetie soms wat vaag is, is een woord van kennis eigenlijk heel direct en duidelijk. 

Ik zal je een voorbeeld geven. De eerste keer dat ik een woord van kennis kreeg was toen ik in een gebedsteam zat op een conferentie. Er kwam een man naar mij lopen, en op de één of andere manier wist ik direct dat deze man de aankomende week een lastig gesprek zou hebben op zijn werk over de voortgang van zijn baan. 

Natuurlijk was ik wel wat bang om dit aan deze man te vertellen, want ik wist dat ik het ook fout kon hebben. Toch besloot ik het te vertellen. Ik gebruikte hierbij wel de woorden: "Ik heb het gevoel dat God zegt...". Dit een hele goede manier om ruimte te laten voor het geval je het niet goed hebt gehoord, mensen kunnen het dan altijd zelf nog 'toetsen' (= checken of het echt van God is). 

En dat was op dat moment zeker het geval. De man barstte in tranen uit en vertelde over zijn werk en het gesprek dat hij zou hebben die week. We konden er samen voor bidden en deze man ging opgelucht weg. 

Daarnaast heb ik meerdere keren meegemaakt dat, wanneer ik ergens ging preken of in een gebedsteam zat, ik kleine pijnscheutjes in mijn lichaam voelde. Ik heb geleerd dat dat een manier is dat God soms spreekt. God wil mij dan vaak duidelijk maken dat Hij een wonder in iemands lichaam wil gaan doen. Op zo'n moment schrijf ik dan dat het lichaamsdeel op waar ik de pijn voel en vraag God om meer details. Is het bijvoorbeeld een man of een vrouw? 

Tijdens de dienst/bijeenkomst lees ik dit lijstje voor, en het gebeurt dan heel vaak dat er mensen in de zaal zitten met precies die klachten. Soms mag ik dan ook nog een wonder meemaken. Dit is zo'n prachtige manier om te ontdekken dat God iemand kent en het beste met ons voor heeft!

Verlang jij nu ook naar meer woorden van kennis? Dan bid ik dat God jouw ogen opent. Net als bij de knecht van Elisa in 2 Koningen. 

"Toen bad Elisa: "Heer, doe zijn ogen alstublieft open, zodat hij het zal zien." Toen zag de dienaar opeens dat rondom Elisa de berg vol was met paarden en strijdwagens van vuur." (2 Koningen 6:17, BB)

Luuk

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *