God houdt als een Vader van je!

Ik wil deze serie eindigen met het onderwerp waar ik ook mee begon: kind van God zijn. We hebben veel gelezen over wat het met ons doet. Vandaag wil ik een hele andere kant belichten: wat het met God doet om jouw Vader te zijn.

In een gezonde relatie tussen vader en kind is de liefde wederzijds. Ondanks dat ik zelf nog geen kinderen heb, durf ik wel te zeggen dat de liefde van de ouder naar het kind toe, tot groter en dieper is dan andersom. Echte vaderlijke liefde vergeeft alle fouten, geeft oneindig veel kansen en heeft het beste voor met het kind.

Dát is de manier waarop God ook van jou houdt. Hij houdt niet van je om wat je doet. Hij houdt van je omdat je Zijn kind bent. Zowel Hij als jij kan daar niets aan veranderen.

Daarover lezen we ook in Romeinen 8:31-39. Er is niets wat de liefde van God voor jou kan dwarsbomen. God kan ook niet anders dan liefhebben, want Hij is liefde (1 Johannes 4:8). 

Gods liefde is onmeetbaar. Hoger, dieper en wijder dan elke menselijke liefde. Als jij dat gaat beseffen, valt elke drempel om bij God te komen weg. Net zoals een klein kind bij papa komt als hij gevallen is, kan jij bij jouw hemelse Vader komen als jij gevallen bent. Jouw liefhebbende Vader wijst je dan niet terecht. Nee, Hij neemt je bij zich en troost je. Hij helpt je. Hij sterkt je. Hij moedigt je aan om het nog een keer te proberen.

“Als God voor ons is, wie zal tegen ons zijn?” (Romeinen 8:31, HSV)

Ik bid dat jij meer dan ooit zal beseffen dat God jouw Vader is en wát dat betekent. Dat je zonder angst en schaamte zal leven, wetende dat je altijd bij God mag komen. Dat je op de plek waar je bent, zal doen waar God je toe roept. Wil je nog een keer met mij mee bidden?

"Lieve Vader, laat mij beseffen wat het betekent Uw kind te zijn. Raak mij aan met Uw liefde. In Jezus’ Naam amen."

Elise

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *