God geeft je kracht om altijd door te gaan!

“Intussen werd de lucht razendsnel zwart van regenwolken. De wind stak op en het begon te stortregenen. Koning Achab reed op zijn wagen naar Jizreël. Maar de kracht van de Heer kwam over Elia. Hij begon te rennen en liep zó hard, dat hij Achab inhaalde. Zo rende hij helemaal naar Jizreël.” (1 Koningen 18:45-46, BB) 

We zijn vandaag toegekomen aan het laatste gevolg wat het vuur van God heeft in het verhaal van Elia en in ons eigen leven. In het verhaal van Elia uit dit zich op een hele bizarre manier. 

Er staat dat Elia voor de paard en wagen van Achab uitrende, helemaal naar Jizreël. Dit is een flinke afstand, en een paard en wagen zijn nogal snel. Toch werd Elia niet moe en hield hij het dat hele stuk vol. 

Moet je je eens voorstellen hoe dat eruit moet hebben gezien: Een man die als een soort superheld door het berglandschap rent met een ongekende snelheid. Dat was niet iets wat Elia zelf kon, maar iets wonderlijks wat God in hem deed. 

God gaf Elia bovennatuurlijke kracht en uithoudingsvermogen, en dat wil Hij jou ook geven! Wanneer Gods vuur op jouw leven valt zul je de kracht ontvangen om door te gaan met het volgen van Jezus, ook als het soms lijkt dat dit niet je meer lukt.

Als je het vechten tegen verleiding zat bent, wil God je bovennatuurlijke kracht geven om te overwinnen. Als je soms denkt moe te worden, wil God je nieuwe energie geven. Hij wordt de motor in jouw bestaan en Hij heeft nooit een tekort aan benzine!