God gaf Daniël wijsheid, Daniël gaf God de ruimte.

Weet je nog wat Daniël in die tien dagen proeftijd kreeg? Wijsheid om dromen uit te leggen.

Dat komt een hoofdstuk later al goed van pas. En natuurlijk wist God dat.

De koning had een droom. Een hele bijzondere. Zo te zien was hij aardig ondersteboven van de droom, want hij liet een hele reeks mensen bij zich komen. Niet alleen om de droom uit te leggen, maar ook om de droom te vertellen.

Oh ja, en als je dat niet kan word je in stukken gehakt, en je huis wordt verwoest. Als je het wel kan, krijg je een grote beloning.

Succes!

Natuurlijk waren die geleerden, waarzeggers, tovenaars en wijzen hiervoor niet getraind.

Ze proberen nog wat omwegen. “Vertel ons alstublieft uw droom, dan kunnen wij die uitleggen.” Maar de koning had ze door dat ze tijd wilden rekken, en ze komen dan tot de conclusie:

"Geen mens op aarde kan doen wat u heeft gevraagd, mijn heer de koning. Daarom heeft ook geen enkele koning dit aan iemand gevraagd. Wat u vraagt is te moeilijk, dat kunnen alleen de goden u vertellen." (Daniël 2:10-11)   

Helaas was dit niet goed genoeg. De koning was woedend en zei dat hij alle wijze mannen uit Babel wilde doden. Daniël en zijn vrienden hun leven liep ook gevaar, want zij vielen ook onder die titel.

Daniël ging naar de persoon die alle wijze mannen moest doden, en vroeg naar de oorzaak. Daarna ging hij naar de koning, en vroeg hem om Daniël tijd te geven om de droom uit te leggen.

Die nacht droomde Daniël dezelfde droom als de koning. Hoe bijzonder! God werkt op een prachtige manier.

Na dat ze God danken voor wat Hij heeft gedaan, gaat Daniël naar de koning. Hij vertelt hem dat God de droom duidelijk heeft gemaakt, en de uitleg ervan heeft gegeven.

Over de droom vertel ik je de volgende keer. 

Ik wil nu even inzoomen op vers 20 tot en met vers 23.  

Daniël ontvangt van God de droom en de uitleg, en doet daarna iets heel belangrijks. Hij dankt God.

Geen schietgebedje ‘Dank U wel dat ik dit van U mag ontvangen’. Er staat dat hij uitgebreid God dankt.

Ik wil je uitdagen. Neem pen en papier, en schrijf alles wat je van God ontvangen hebt onder elkaar op. Pak daarna de Bijbel erbij, en bid dit gebed met Daniël mee over alles wat je van God ontvangen hebt.

Inge

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *