Een ontmoeting met God zet je leven op zijn kop!

Lees eerst Exodus 3:1-6 en neem even vijf minuten de tijd en vraag de Heilige Geest wat Hij tegen jou persoonlijk wil zeggen door deze Bijbeltekst heen en ga daarna pas verder met lezen.

Ik vind dit echt een prachtig verhaal. Ik stel mij zo voor dat Mozes nietsvermoedend aan het chillen is met zijn schaapjes en dat hij opeens een struik in de fik ziet staan. Als hij opstaat om te kijken of hij het misschien zou moeten blussen ziet hij iets vreemds. De struik staat wel in brand, maar verbrandt niet. Nu merkt Mozes dat er iets bovennatuurlijks aan de hand is en wordt hij nieuwsgierig, daarom loopt hij naar de struik toe. En dan opeens komt er een stem uit de struik, waarschijnlijk schrok Mozes zich te pletter.

Als ik dit stuk lees, stel ik mezelf voor dat ik zelf op de fiets zit naar mijn werk en ik ineens de coniferen van de buren in de fik zie staan. Als ik dan stop om te kijken of ik het kan blussen, zie ik ineens dat de coniferen niet verbranden. Nog maar net bijgekomen van die verbazing komt er ook nog eens een stem uit die coniferen die mijn naam roept. Ik weet niet of ik dan nog op mijn benen had kunnen blijven staan!

Maar goed, Mozes houdt zich groot en zegt “Hier ben ik.” God antwoord door te zeggen dat hij zijn schoenen uit moet doen en niet dichterbij moet komen. God stelt Zichzelf voor en als Mozes doorkrijgt met wie hij te maken heeft bedekt hij zijn gezicht. Hij durft God niet aan te kijken en beseft zich dat hij een zondig mens is. 

Tijdens deze serie gaan we verder kijken naar het verhaal van Mozes en naar de bijzondere ervaringen die hij met God heeft. Ik geloof dat een bovennatuurlijke ontmoeting met God er voor zorgt dat je leven op zijn kop wordt gezet. Heb jij wel eens zo’n ontmoeting met God gehad?

Wil je dit korte gebed met me mee bidden?

"Vader God, Hier ben ik. Ik verlang er naar om U te ontmoeten. Laat Uw glorie zien zodat ik U steeds beter mag leren kennen. Amen."

Luuk

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *