Een goed begin is het halve werk

Sinds kort ben ik eigenaar geworden van een IPhone. Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van Android heb ik het gedurfd om de overstap te maken. Een nieuwe telefoon is altijd veel werk. Helemaal opnieuw instellen, alle apps downloaden en uitvogelen hoe alles werkt. Na een paar dagen kwam ik erachter dat ik kon zien hoeveel ‘schermtijd’ ik gemiddeld per dag had. Hier had ik beter niet naar kunnen kijken… zonder dat ik het door had keek ik al snel een aantal uurtjes per dag naar het scherm van mijn telefoon, herkenbaar? 

Naast onze mobiel zijn er veel dingen die onze tijd vragen. School, werk, vrienden, tv kijken, huiswerk, sporten of noem maar op. Al deze dingen zorgen er voor dat we soms wel eens vergeten om ook tijd voor God apart te zetten. Door alle gebeurtenissen van de dag kan het zomaar gebeuren dat je niet aan God denkt en hem soms helemaal vergeet. Het is goed als we een vast moment op de dag kiezen om te bidden en om God te zoeken. Als we het moeilijk vinden om tijd voor God apart te zetten of niet goed weten hoe we dit kunnen doen, dan is Jezus het perfecte voorbeeld. Jezus liet ons zien hoe Hij tijd vrijmaakte om te bidden en om God te zoeken.

Eén van de manieren waarop Jezus tijd vrijmaakte om te bidden tot zijn Vader staat in het eerste hoofdstuk van Marcus: ‘’Vroeg in de ochtend, toen het nog helemaal donker was, stond hij op, ging naar buiten en liep naar een eenzame plek om daar te bidden.’’ (Marcus 1:35)

Als we een stukje teruggaan in hetzelfde hoofdstuk dan lezen we over de avond die hieraan voorafgaat: "’s Avonds laat, toen de zon al was ondergegaan, brachten de mensen alle zieken en bezetenen naar hem toe.’’ (Marcus 1:32)

Zie je dat? ‘s avonds laat geneest Jezus alle zieken en bezetenen en vroeg in de ochtend, zelfs voor de zon op gaat, staat Jezus alweer op om te bidden tot de vader. Jezus zoekt tussen alle drukte door een plek op om te bidden, stil te worden en in de aanwezigheid van de Vader te zijn. Jezus zet zijn Vader op de eerste plek aan het begin van een nieuwe dag en dat voorbeeld mogen wij volgen.

Wouter

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *