Durf jij te gaan?

In Openbaring 3:20 lazen we dat Jezus aan de deur klopt en dat wij zelf de keuze hebben om wel of niet open te doen.  

Het kan zijn dat je Christen bent en dagelijks met God leeft, maar je toch op bepaalde gebieden de deur voor Jezus niet opendoet. Vaak staan er dan leugens op de deur die je vertellen waarom je die deur niet open mag doen. Voorbeelden van deze leugens, die ik ook zelf had, zijn:

  • “Je hebt net gezondigd”
  • “Je bent niet goed genoeg”
  • “Gods liefde is niet voor jou”
  • “Hij wordt boos als je opendoet”
  • “Uiteindelijk ben je het toch niet waard”

Als wij dit soort leugens geloven, zet het Gods liefde buitenspel. We geloven dan eigenlijk niet meer in de boodschap van Jezus en het kruis. We geloven dan niet in wat we lazen in Hebreeën over vrijheid. Misschien dat je wel wéét dat je altijd bij God mag komen, maar dat je dit nog niet aan durft te nemen.

Ondanks al deze leugens op je deur heb jij nog steeds zelf de keuze om de deur te openen. Toen de verloren zoon tussen de varkens zat, was het voor hem een risico om terug te keren naar zijn vader. (Lees dit mooie verhaal in Lukas 15.) Daarnaast was het voor Zacheüs een risico om uit de boom te klimmen. Jezus zou ontzettend boos kunnen worden. Maar als ze het risico niet hadden genomen, hadden zij ook nooit Gods liefde ontvangen.

Het was het risico meer dan waard. De verloren zoon en Zacheüs zaten allebei vast in schuld en schaamte. Misschien waren ze bang voor afwijzing, maar toch durfden ze naar God toe te gaan. En ze werden met open armen ontvangen!

Liefde is nooit zonder risico. Daarom wil ik vandaag dit aan jou vragen. Durf jij te gaan? Ondanks je leugens en je angst voor afwijzing. Durf jij alles wat er op je deur staat aan God te geven en Hem te laten bepalen wat de waarheid is? Geloof mij maar, God staat altijd met Zijn armen wijd open. Maar het is en blijft jouw keuze. 

Welke leugens staan er op jouw deur? Schrijf deze leugens eens op en geef ze aan God. Hij is God, dus Hij bepaalt wel of jij het waard bent of niet! Zet God boven jouw eigen waarheden. Neem vandaag het risico om de deur te openen.

Meld je nu aan voor in Vuur en Vlam, een e-mailserie geschreven door jongeren, speciaal voor jongeren.

* verplicht
    *